Učenje engleskog jezika u Londonu

Image: 0090266365, License: Rights managed, Restrictions: Not available for use in Corbis Merchandise., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Place: London, England, UK, Credit line: Profimedia.com, Corbis

Škola

EC English Centre

EC English Centre je organizacija specijalizovana za podučavanje engleskog jezika u inostranstvu. Bavi se edukacijom još od 1905. Godine, kada je nastala ujedinjenjem dve privatne malteške škole. Danas u sklopu EC organizacije posluje čak 24 škole jezika, u 5 zemalja i na 3 kontinenta.

Centar u Londonu osnovan je 1969. godine i smešten je u samom centru grada, na pešačkoj udaljenosti od čuvene Oksford ulice i svih znamenitosti Londona. Škola ima savremeno opremljene učionice, besplatan WiFi pristup, multimedijalnu biblioteku, čitaonicu, kafe sa mini kantinom, prostorije za odmor i druženje polaznika.

Vannastavni program obuhvata različite aktivnosti, obilaske i druženja  nakon nastave. Neke aktivnosti su besplatne, a druge su na raspolaganju uz malu doplatu. Organizuje se veče u pabu, fudbalske utakmice, tematske zabave, večere, ali i ekskurzije i organizovane obilaske znamenitosti u Londonu (Greenwish, Chelsea, Portobello Market i druge).

Destinacija

London je smešten na obalama reke Temze u jugoistočnoj Engleskoj i grad je koji privlači milione posetilaca iz svih krajeva sveta.. U pitanju je bučan, živopisan i energičan grad, koji je istovremeno uređen i pedantan. Posetioci tvrde da u potpunosti opravdava svoj nadimak „glavnog grada Evrope“. Svojevremeno je smatran i glavnim gradom sveta, a jedna od najupadljivijih osobina Londona svakako je multikulturalnost.

U Londonu se nalaze brojne kulturno-istorijske znamenitosti kao što su Trafalgar Square, National Gallery, St. Paul’s Cathedral, British Museum, Big Ben i mnoge druge, kao i veliki broj parkova, od kojih je najveći i napoznatiji čuveni Hide Park. Pored toga, na raspolaganju je dobra zabava, noćni klubovi u Soho delu grada, ali i nezaobilazan šoping u poznatom Harrods-u ili Oksford ulici, koja se smatra jednom od naužurbanijih u svetu.

Kursevi

U ponudi su različiti programi usavršavanja jezika za polaznike različitog uzrasta:

  • General English (20 časova nedeljno);
  • Intensive English (30 časova nedeljno);
  • English for Work (20 ili 30 časova);
  • Exam Preparation (IELTS, TOEFL, Cambridge);
  • Club 50+ i drugi.

Pogodnost škole je program namenjen uzrastu polaznika od 30+ godina. Poseban deo zgrade namenjen je zrelijim polaznicima koji jezik žele da usavršavaju u okruženju svojih vršnjaka. Kursevi u ponudi su General English, Intensive English i English for Work, kao i kursevi sa organizovanim obilascima Londona.

Smeštaj

U ponudi škole su različite varijante smeštaja na lokacijama širom grada, u zavisnosti od kriterijuma i želja polaznika. U ponudi je tradicionalni porodični smeštaj za one koji žele da iskuse tradiciju i način života u Londonu, ali i zajednički stanovi, rezidencije i privatni studio za polaznike koji žele više samostalnosti. Sve opcije je moguće bukirati u vidu jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, sa privatnim ili zajedničkim kupatilom. Neke opcije uključuju obroke, za kod nekih je moguće doplatiti za pansion. Porodice mogu biti u različitim delovima grada, a vreme putovanja je maksimalno 90 minuta. Isto važi i za zajedničke stanove, dok su rezidencije bliže školi, a mogu biti i na pešačkoj udaljenosti.

Transfer od/do aerodroma podrazumeva predstavnika škole koji polaznika dočekuje na aerodromu i sprovodi ga do smeštaja. Može se uplatiti po pravcu ili povratni transfer.

Utisci

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print