Učenje engleskog jezika u Londonu

Škola

EC English 

EC English Language Centres je organizacija specijalizovana za podučavanje engleskog jezika u inostranstvu. Bavi se edukacijom još od 1905. godine, kada je nastala ujedinjenjem dve privatne malteške škole. Danas u sklopu EC organizacije posluje čak 24 škole jezika, u 5 zemalja i na 3 kontinenta.  

Centar u Londonu osnovan je 1969. godine i smešten je u samom centru grada, na pešačkoj udaljenosti od čuvene ulice Oxford Street i svih znamenitosti Londona. Nova školska zgrada, otvorena 2005. godine, u svom sklopu poseduje 13 savremeno opremljenih učionica, besplatan WiFi internet kroz ceo centar, multimedijalnu biblioteku, čitaonicu, kafe sa mini kantinom, prostorije za odmor i druženje polaznika.

Vannastavne aktivnosti obuhvataju različite aktivnosti, obilaske i druženja nakon nastave. Neke aktivnosti su besplatne, a druge su na raspolaganju uz malu doplatu. Posetioci imaju priliku da uživaju u velikom broju parkova, od kojih je najveći i najpoznatiji Hide Park. Polaznici kursa mogu kvalitetno da ispune svoje slobodno vreme uživajući u operi ili baletu u poznatoj Royal Opera House ili pogledaju mjuzikl u slavnom Theatreland-u. Takođe mogu da posete čuveni muzej voštanih figura Madam Tiso, kao i mnoga druga zanimljiva mesta ove svetske metropole. Na raspolaganju su dobra zabava, noćni klubovi u Soho-u i nezaobilazan šoping u poznatom Harrods-u ili Oxford Street-u.

Destinacija

London je smešten na obalama reke Temze u jugoistočnoj Engleskoj i kao glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva sa preko 7 miliona stanovnika i pet aerodroma, predstavlja najveći grad i poslovno središte u Evropi. Ovaj živopisan grad, spoj viktorijanskog nasleđa i tekovina najsavremenije kulture, privlači milione turista sa svih krajeva sveta. Posetioci tvrde da u potpunosti opravdava svoj nadimak „glavnog grada Evrope“, a jedna od najupadljivijih karakteristika Londona svakako je multikulturalnost.

U Londonu se nalaze brojne kulturno-istorijske znamenitosti kao što su Trafalgar Square, Buckingham Palace, National Gallery, St. Paul’s Cathedral, British Museum, Big Ben i mnoge druge.  Zbog svih mogućnosti koje nudi, London predstavlja destinaciju broj jedan kada je u pitanju učenje engleskog jezika.

Kursevi

U ponudi centra su sledeći kursevi:

  • General English (20 časova nedeljno);
  • Intensive English (30 časova nedeljno);
  • English for Work (30 časova nedeljno);
  • Exam Preparation (IELTS, TOEFL, Cambridge);
  • English in the City (30 časova nedeljno)
  • One to One (individualna nastava)

Poseban deo zgrade namenjen je zrelijim polaznicima starosne dobi preko 30 godina i u okviru tog programa škola nudi standardne, intenzivne, biznis kurseve, kao i kurseve u kombinaciji sa turističkim upoznavanjem grada, pripremne kurseve za polaganje ispita, individualne časove i dr.

Smeštaj

U ponudi škole su različite opcije smaštaja na lokacijama širom grada, u zavisnosti od kriterijuma i želja polaznika. U ponudi je tradicionalni porodični smeštaj za one koji žele da iskuse tradiciju i način života u Londonu, ali i zajednički stanovi, rezidencije i privatni studio za polaznike koji žele više samostalnosti. Sve opcije je moguće bukirati u vidu jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, sa privatnim ili zajedničkim kupatilom. Smeštaj u porodici uključuje doručak ili polupansion, a kod drugih vidova smeštaja obrok nije obezbeđen. Porodice mogu biti u različitim delovima grada i udaljene su od škole od 45 do 60 minuta vožnje gradskim prevozom, dok su rezidencije bliže školi, a mogu biti i na pešačkoj udaljenosti.  

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju