Učenje engleskog jezika u Oksfordu

Oxford

Škola

UIC Languages

(Oxford International Education Group)

Centar u Oksfordu deo je grupacije škola pod nazivom Oxford International Education Group. Škola se nalazi u zgradi iz 18. veka u istorijskom delu grada, a na samo nekoliko koraka od glavnih znamenitosti.

Školski centar je renoviran i raspolaže sa 9 savremeno opremljenih učionica, od kojih neke imaju interaktivne table. Pored učionica, centar raspolaže sa prostorijom za samostalno učenje, kao i zajedničkom prostorijom za druženje i odmor u kojoj se nalazi 14 računara, dok je u celoj školi omogućen WiFi internet pristup.

Vreme van nastave – Škola organizuje različite vannastavne aktivnosti za svoje polaznike. Pojedinim aktivnostima možete se priključiti besplatno, dok su neke na raspolaganju uz doplatu. Po dolasku u školu možete pogledati raspored aktivnosti koje su grupisane na sledeći način: muzeji (posete muzejima Ashmolean, Blenheim Palace, Pitt Rivers), hrana i piće (veče u pabu, Fish & Chips veče, veče međunarodne hrane), zabava (umetnička dešavanja u Oksfordu i okolini), celodnevne ekskurzije (London, Brajton, Stratford na Avonu).

Destinacija

Na samo 60 kilometara od Londona smešten je „Grad usnulih tornjeva“ i jedan od najstarijih univerziteta na engleskom govornom području. Sam univerzitet predstavlja skup od preko 30 različitih objekata koji zaslužuju divljenje kako zbog svoje arhitekture, tako i zbog onoga što predstavljaju. Neke od  gradskih atrakcija koje nikako ne treba propustiti su univerzitetski muzej The Ashmolean Museum, zatim pozorište The Sheldonian Theatre, Bodleian Library, mnoštvo divno uređenih parkova i bogatih muzeja čijim se eksponatima retki mogu pohvaliti. Šetnjom ulicama Beaumont Street i High Street uživaćete u dinamičnosti i multikulturalnosti ovog grada. Između ove dve ulice naići ćete  na glavnu šoping atrakciju – Covered Market, natkrovljene konstrukcije izgrađene još 1774. godine. Njena namena bila je da se sa oksfordskih ulica uklone neugledni dućani. Danas, Market okuplja dućane tradicionalnog karaktera ali i nove, uglavnom radnje u kojima se kupuje hrana. Kroz grad protiče reka Temza.

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve:
• Standardni kurs;
• Poluintenzivni kurs;
• Intenzivni kurs;
• Pripreme za ispite FCE, CAE i IELTS;
• Kurs engleski + specijalizacija – kombinacija standardnog kursa i predavanja iz bilo kog predmeta u školi Oxford Tutorial College;
• Individualnu nastavu;
• E-učenje, koje polaznicima daje mogućnost nastavka usavršavanja jezičkih sposobnosti preko interneta, čak godinu dana nakon završenog kursa.

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima nekoliko opcija smeštaja. Porodični smeštaj je dobra opcija za one plaznike koji žele da iskuse način života i kulturu porodice koja će joj biti domaćin tokom boravka. Polaznicima su na raspolaganju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, uz mogućnost da se opredele za noćenjenje sa doručkom ili polupansion. Rezidencijalni smeštaj je dobra opcija za polaznike koji žele više nezavisnosti, ali i iskustvo boravka u internacionalnom okruženju. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu sobu sa privatnim kupatilom, dok se kuhinja i dnevni boravak dele sa ostalim stanarima.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju