Učenje engleskog jezika u Oksfordu

Škola

Oxford International English Schools

Centar u Oksfordu deo je grupacije škola pod nazivom Oxford International Education Group. Škola se nalazi u šarmantnom zdanju sa dvorištem, smeštenom u istorijskom delu grada, a na samo nekoliko koraka od glavnih znamenitosti. Školski centar je renoviran i raspolaže sa 7 savremeno opremljenih učionica. Pored učionica, centar raspolaže sa prostorijom za samostalno učenje, kao i zajedničkom prostorijom za druženje i odmor u kojoj se nalaze računari, dok je u celoj školi omogućen WiFi internet pristup. Tokom letnje sezone, postoji mogućnost da se nastava odvija i van matične zgrade, ali uvek u blizini i istog kvaliteta. Sve detalje polaznici dobijaju prvog dana nastave.

Vannastavne aktivnosti – Škola organizuje različite vannastavne aktivnosti za svoje polaznike. Pojedinim se možete priključiti besplatno, dok su neke moguće uz doplatu. Po dolasku u školu možete pogledati raspored aktivnosti koje su grupisane na sledeći način: muzeji (posete muzejima Ashmolean, Blenheim Palace, Pitt Rivers), hrana i piće (veče u pabu, Fish & Chips veče, veče internacionalne kuhinje), zabava (umetnička dešavanja u Oksfordu i okolini), celodnevne ekskurzije (London, Brajton, Stratford na Avonu).

Destinacija

Na oko 90 kilometara od Londona smešten je „grad usnulih tornjeva“ i jedan od najstarijih univerziteta na engleskom govornom području. Sam univerzitet predstavlja skup od 67 različitih objekata, koji zaslužuju divljenje kako zbog svoje arhitekture, tako i zbog onoga što predstavljaju. Pored univerzitetskih zgrada koje izgledom vraćaju u prošle vekove, objekti koji pripadaju univerzitetu su i čuvena Bodleian biblioteka, Radcliffe Camera i pozorište Sheldonian, kao i muzeji the Ashmolean Museum, the Museum of Natural History, the Pitt Rivers Museum i the Museum of the History of Science. Šetajući ulicama Beaumont Street i High Street uživaćete u dinamičnosti i multikulturalnosti ovog grada. Između ove dve ulice naići ćete  na glavnu šoping atrakciju – Covered Market, natkrovljene konstrukcije izgrađene još 1774. godine. Market danas okuplja prodavnice tradicionalnog karaktera ali i nove radnje  radnje u kojima se može kupiti hrana. Kroz grad protiče reka Temza, te slobodno vreme možete iskoristiti i za vožnju čamcem ili za čuveni punting!

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve:

  • standardni kurs;
  • intenzivni kurs;
  • celodnevni kurs;
  • pripreme za IELTS ispit;
  • E-učenje, koje polaznicima pruža mogućnost usavršavanja jezičkih sposobnosti preko interneta, tokom trajanja kursa i dve nedelje nakon završenog kursa

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta smeštaja. Porodični smeštaj je dobra opcija za one polaznike koji žele da iskuse način života i upoznaju kulturu porodice koja će joj biti domaćin tokom boravka. Polaznicima su na raspolaganju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe (za dvoje polaznika koji putuju zajedno), uz mogućnost da se opredele za noćenje sa doručkom ili polupansion. Rezidencijalni smeštaj je dobra opcija za polaznike koji žele više nezavisnosti, ali i iskustvo boravka u internacionalnom okruženju. Smeštaj podrazumeva različite tipove soba sa privatnim ili zajedničkim kupatilom, a   kuhinja i dnevni boravak se svakako dele sa ostalim stanarima. U nekim rezidencijama je moguće da polaznik bude smešten u dvokrevetnoj sobi, s tim da tada škola pronalazi cimera/cimerku. Smeštaj je obezbeđen od nedelje do nedelje. Smeštaj u zajedničkim stanovima je odlična opcija za polaznike koji žele da steknu pravo internacionalno iskustvo budući da se zajedničke prostorije stana ili kuće dele sa drugim, internacionalnim polaznicima škole. Smeštaj je u jednokrevetnim sobama sa zajedničkom upotrebom kuhinje, kupatila i dnevne sobe.

Akreditacije

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju