Učenje engleskog jezika u Oksfordu

Oxford

Škola

Oxford International English Schools

Centar u Oksfordu deo je grupacije škola pod nazivom Oxford International Education Group. Škola se nalazi u zgradi iz 18. veka, u istorijskom delu grada, a na samo nekoliko koraka od glavnih znamenitosti.

Školski centar je renoviran i raspolaže sa 9 savremeno opremljenih učionica, od kojih neke imaju interaktivne table. Pored učionica, centar raspolaže sa prostorijom za samostalno učenje, kao i zajedničkom prostorijom za druženje i odmor u kojoj se nalazi 14 računara, dok je u celoj školi omogućen WiFi internet pristup.

Vreme van nastave – Škola organizuje različite vannastavne aktivnosti za svoje polaznike. Pojedinim aktivnostima možete se priključiti besplatno, dok su neke na raspolaganju uz doplatu. Po dolasku u školu možete pogledati raspored aktivnosti koje su grupisane na sledeći način: muzeji (posete muzejima Ashmolean, Blenheim Palace, Pitt Rivers), hrana i piće (veče u pabu, Fish & Chips veče, veče međunarodne hrane), zabava (umetnička dešavanja u Oksfordu i okolini), celodnevne ekskurzije (London, Brajton, Stratford na Avonu).

Destinacija

Na samo 60 kilometara od Londona smešten je „grad usnulih tornjeva“ i jedan od najstarijih univerziteta na engleskom govornom području. Sam univerzitet predstavlja skup od preko 30 različitih objekata, koji zaslužuju divljenje kako zbog svoje arhitekture, tako i zbog onoga što predstavljaju. Neke od  gradskih atrakcija koje nikako ne treba propustiti su univerzitetski muzej The Ashmolean Museum, zatim pozorište The Sheldonian Theatre, Bodleian Library, mnoštvo divno uređenih parkova i bogatih muzeja čijim se eksponatima retki mogu pohvaliti. Šetnjom ulicama Beaumont Street i High Street uživaćete u dinamičnosti i multikulturalnosti ovog grada. Između ove dve ulice naići ćete  na glavnu šoping atrakciju – Covered Market, natkrovljene konstrukcije izgrađene još 1774. godine. Njihova namena bila je da se sa oksfordskih ulica uklone neugledne radnje. Danas, Market okuplja prodavnice tradicionalnog karaktera ali i nove, uglavnom radnje u kojima se kupuje hrana. Kroz grad protiče reka Temza, te slobodno vreme možete iskoristiti i za vožnju čamcem ili za čuveni punting!

Kursevi

Škola u ponudi ima sledeće kurseve:

  • Standardni kurs;
  • Poluintenzivni kurs;
  • Intenzivni kurs;
  • Pripreme za ispite FCE, CAE i IELTS;
  • Kurs engleski + specijalizacija – kombinacija standardnog kursa i predavanja iz bilo kog predmeta u školi Oxford Tutorial College;
  • Individualna nastava;
  • E-učenje, koje polaznicima daje mogućnost nastavka usavršavanja jezičkih sposobnosti preko interneta, čak godinu dana nakon završenog kursa.

Smeštaj

Škola u svojoj ponudi ima nekoliko vrsta smeštaja. Porodični smeštaj je dobra opcija za one polaznike koji žele da iskuse način života i kulturu porodice koja će joj biti domaćin tokom boravka. Polaznicima su na raspolaganju jednokrevetne ili dvokrevetne sobe, uz mogućnost da se opredele za noćenje sa doručkom ili polupansion. Rezidencijalni smeštaj je dobra opcija za polaznike koji žele više nezavisnosti, ali i iskustvo boravka u internacionalnom okruženju. Smeštaj podrazumeva jednokrevetnu sobu sa privatnim kupatilom, dok se kuhinja i dnevni boravak dele sa ostalim stanarima. Smeštaj u zajedničkim stanovima je odlična opcija za polaznike koji žele da steknu pravo internacionalno iskustvo budući da se zajedničke prostorije stana ili kuće dele sa drugim, internacionalnim polaznicima škole. Smeštaj je u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa zajedničkom upotrebom kuhinje, kupatila i dnevne sobe.

Akreditacije

British Council

bc

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

ALTO

alto

Established in 1983, IALC is as an association for quality assured independent language schools throughout the world. All Schools accredited by IALC are regularly inspected and monitored under the IALC Quality Scheme.

Membership is by invitation only. While each member of IALC is independent and unique, each shares the highest commitment to professionalism and excellence in all aspects of service.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print