Učenje engleskog u Njujorku

Škola

Kaplan International

Kaplan International je organizacija koja raspolaže sa 38 školskih centara u 6 zemalja sveta – Kanada, SAD, Australija, Velika Britanija, Irska i Novi Zeland. Sa svojih 80 godina iskustva u podučavanju, predstavlja jednu od najvećih obrazovnih organizacija na engleskom govornom području, a podatak koji govori u prilog tome je preko 40.000 zadovoljnih polaznika iz 150 zemalja sveta svake godine. U Njujorku postoje dva školska na Menhetnu, nadomak svih atrakcija grada.

Kaplan Empire State smeštena je na 63. spratu istoimene zgrade, sa veličanstvenim pogledom na Njujork. Ovaj školski centar ima 19 učionica opremljenih najsavremenijom tehnologijom za nastavu, na svega nekoliko minuta od čuvene 5th Avenue, Madison Square Park i drugih atrakcija. Polaznici imaju pristup računarskom kabinetu sa internetom, prostoriji za relaksaciju, kafeteriji i škola je pokrivena WiFi internetom.

Kaplan SoHo smešten je u zgradi iz 19. veka u najpoznatijoj pozorišnoj ulici na svetu – Brodvej, a u blizini postoji mnoštvo modernih dizajnerskih butika, avangardnih umetničih studija, barova i restorana za ljubitelje umetnosti. Polaznici imaju pristup svim sadržajima škole –15 učionica sa internaktivnim tablama, IT kabinetu, kafeteriji, dnevnoj sobi za relaksaciju i mogu koristiti besplatan WiFI.

Vannastavne aktivnosti – Pored toga što samostalno  možete obilaziti grad, škola organizuje i različite vannastavne aktivnosti za svoje polaznike od kojih su neke besplatne, a  neke uz doplatu.  U zavisnosti od rasporeda, organizuju se radionice, zabave (večere i odlasci u kafe), šetnje i obilasci grada, sportske aktivnosti (stoni tenis, bilijar…), karaoke i predstave (Broadway) uz doplatu, ali su u ponudi i ekskurzije u druge gradove – Boston, Filadelfija, Vašington i druge.

Destinacija

Ovaj grad je pravo arhitektonsko čudo, urbana džungla koja ima apsolutno sve za svoje posetioce. Ono što ga karakteriše je afmosfera koja se ne može preneti, nego samo doživeti. Osim šoka od suočavanja sa vrtoglavim zgradama Menhetna, turisti se često suočavaju sa šarenolikosti boja i oblika koji se pružaju i rasipaju na million smerova oko vas.

Times Square, Statue of Liberty, Central Park, Brooklyn Bridge, Empire State Building, United Nations Headquarters, Fifth Avenue, Flatiron Building, Wall Street, Grand Central Terminal, Rockefeller Center, Ellis Island i Chrysler Building, samo su neke od poznatih znamenitosti i turističkih atrakcija grada.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima različite kurseve engleskog jezika, u zavisnosti od interesovanja polaznika. Neki od kurseva u ponudi su:

  • General English  (20 časova jezika nedeljno);
  • Semi-Intensive English (20 + 7 časova nedeljno);
  • Intensive English (20 + 8 + 7 časova nedeljno);
  • Poslovni engleski (20 + 8 + 7 časova nedeljno) i drugi.

Prvi dan po dolasku u školu organizuje se orijentacija i tada polaznici rade test znanja radi procene nivoa engleskog jezika koji imaju. Po završetku kursa, polaznici dobijaju sertifikat o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola u ponudi ima porodični i rezidencijalni smeštaj. Porodični smeštaj dobar je izbor za one polaznike koji uz usavršavanje jezika žele da upoznaju i američki način života boraveći kod svog domaćina. Smeštaj u porodici porazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu sa 7-14 obroka nedeljno (doručak ili polupansion), dok ostale prostorije delite sa domaćinom (kuhinja, kupatilo, dnevna soba i druge). Rezidencije su namenjene polaznicima koji žele više nezavisnosti i samostalnosti tokom boravka u Njujorku. U školskoj rezidenciji The New Yorker na raspolaganju su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Minimalan uzrast za boravak u porodici je 18 godina, a za boravak u rezidenciji je 17 godina.  

Škola u ponudi ima i doplatu za povratni transfer od/do aerodroma. Transfer podrazumeva predstavnika škole koji polaznika dočekuje na aerodromu, vozi do odabranog smeštaja pri dolasku i pri povratku kući.

Akreditacije

ACCET

ACELS

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju