Učenje engleskog u Njujorku

Škola

Kaplan International

Ova organizacija raspolaže sa preko 45 škola jezika u različitim gradovima širom Engleske, Amerike, Kanade, Australije, Škotske, Irske, Novog Zelanda, Singapura i Malte.

U Njujorku postoje 2 školska centra ove organizacije i oba centra smeštena su na Menhetnu, nadomak svih atrakcija grada – škola engleskog u zgradi Empire State Building i SoHo školski centar. Centri raspolažu savremeno opremljenim učionicama koje imaju interaktivne table, kompjuterskim laboratorijama sa internet pristupom,  kao  i  prostorijama  za  odmor i relaksaciju nakon nastave.

Vreme van nastave – Pored toga što samostalno  možete obilaziti grad, škola organizuje i različite vannastavne aktivnosti za svoje polaznike. U zavisnosti od rasporeda, organizuju se radionice, zabave (večere i odlasci u kafe), šetnje i obilasci grada, sportske aktivnosti (stoni tenis, bilijar…), karaoke i predstave (Broadway) uz doplatu, ali su u ponudi i ekskurzije u druge gradove – Boston, Filadelfija, Vašington i druge.

Destinacija

 Ovaj grad je pravo arhitektonsko čudo, urbana džungla koja ima apsolutno sve  za svoje posetioce. Sa oko 8,5 miliona stanovnika, Njujork predstavlja najnaseljeniji grad na svetu.

Times Square, Statue of Liberty, Central Park, Brooklyn Bridge, Empire State Building, United Nations Headquarters, Fifth Avenue, Flatiron Building, Wall Street, Grand Central Terminal, Rockefeller Center, Ellis Island i Chrysler Building, samo su neke od poznatih znamenitosti i turističkih atrakcija grada.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima različite kurseve engleskog jezika, u zavisnosti od interesovanja polaznika. Neki od kurseva u ponudi su:

  • Vacation kurs jezika (20 časova jezika nedeljno);
  • Standardni kurs jezika (20 + 7 časova nedeljno);
  • Intenzivni kurs jezika (20 + 8 + 7 časova nedeljno);
  • Poslovni engleski (20 + 8 + 7 časova nedeljno) i drugi.

Prvi dan po dolasku u školu organizuje se orijentacija i tada polaznici rade test znanja radi procene nivoa engleskog jezika koji imaju. Po završetku kursa, polaznici dobijaju sertifikat o stečenom nivou znanja tokom trajanja kursa.

Smeštaj

Škola u ponudi ima porodični i rezidencijalni smeštaj. Porodični smeštaj dobar je izbor za one polaznike koji uz usavršavanje jezika žele da upoznaju i američki način života boraveći kod svog domaćina. Smeštaj u porodici porazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu sa 14 obroka nedeljno (polupansion), dok ostale prostorije delite sa domaćinom (kuhinja, kupatilo, dnevna soba i druge). Rezidencije su namenjene polaznicima koji žele više nezavisnosti i samostalnosti tokom boravka u Njujorku. U školskoj rezidenciji The New Yorker na raspolaganju su jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Minimalan uzrast za boravak u porodici izvan Menhetna je 16 godina, a za boravak u rezidenciji i porodici na Menhetnu je 18 godina.

Škola u ponudi ima i doplatu za povratni transfer od/do aerodroma. Transfer podrazumeva predstavnika škole koji polaznika dočekuje na aerodromu, vozi do odabranog smeštaja pri dolasku i pri povratku kući.

Akreditacije

ACCET

ACELS

British Council

The British Council is the national accrediting body in the UK for schools, colleges and universities that provide courses in English as a foreign language. As part of the English in Britain Accreditation Scheme (EiBAS), the British Council carries out regular inspections on behalf of English UK of all those institutions that provide training of high quality.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print