Učenje italijanskog jezika u Trstu

Škola

Piccola Università Italiana

Školu je osnovao Antonio Lamantea 1993. godine kao Caffe Culturale koji je imao poseban ambijent učenja jezika u lokalnom kafeu, a uz konverzaciju na različite teme i uz toplu atmosferu. Škola je 2004. godine priznata od Ministarstva obrazovanja Italije i tada menja naziv u Piccolla Universita Italiana. Pored Trsta, škola poseduje centar i u Tropei, Kalabrija.

Školski centar u Trstu smešten je u samom srcu grada, na nekoliko minuta od čuvenog trga Piazza dell’ Unita d’ Italia. Raspolaže sa 6 multimedijalnih učionica, internet prostorijom sa 2 računara, besplatnim WiFi internetom kroz celu školu i bioskopskom prostorijom.

Vannastavne aktivnosti – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv i raznovrstan program vannastavnih aktivnosti. U cenu programa uključeni su obilasci istorijskih znamenitosti Trsta (muzeji, dvorci i drugo), večeri italijanskog filma, ali i seminari o kulturi i tradiciji Italije. Pored toga, možete se, uz doplatu, opredeliti za celodnevne ekskurzije koje mogu biti krstarenja, obilasci gradova kao što su Venecija, Udine, Padova, Vićenca, ali i ture vina, krstarenja i mnoge druge.

Destinacija

Smešten na severoistočnoj obali Jadranskog mora, kao glavni grad autonomne regije Friuli-Venezia-Giulia i tršćanskog zaliva, Trst je zbog svoje lokacije kroz istoriju pretrpeo uticaj najrazličitijih kultura. Danas se smatra jednim od najprijatnijih italijanskih gradova za život, što potvrđuje i godišnje istraživanje dnevnika Il Sole 24 Ore zvano Qualita della vita u kojem se godinama nalazi na samom vrhu.

Samo neke od znamenitosti grada koje vredi posetiti su čuveni dvorac Miramare, trg Piazza dell’ Unita d’ Italia, katedrala San Giusto Martire, crkva San Nicolo dei Greci i mnoge druge. Za ljubitelje prirode tu je rezervat Val Rosanda, Carso Triestino, botanička bašta ili neka od brojnih plaža. Pored navedenog, možete se opredeliti za obilaske butika, prodavnica, restorana ili za aktivan odmor poput biciklističkih tura, planinarenja i pešačenja, vožnje brodom i kampovanja.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve italijanskog jezika:

  • Standardni kurs (20 časova nedeljno);
  • Intenzivni kurs (26 časova nedeljno);
  • Kurs konverzacije (10 časova nedeljno);
  • Privatni časovi (1:1);
  • Priprema za ispit (CILS i CELI);
  • Italijanski PLUS (sport/umetnost) i drugi.

Nastava se odvija u malim grupama od 3 do 5 polaznika po grupi (maksimalno 8 polaznika). Prvi dan po dolasku, svi polaznici rade pismeni i usmeni test radi procene trenutnog nivoa znanja jezika, a nakon toga se prema svom nivou raspoređuju u adekvatnu jezičku grupu.

Smeštaj

Škola organizuje različite tipove smeštaja, u zavisnosti od potreba polaznika. Na raspolaganju je  zajednički stan na 5 minuta pešačke udaljenosti od škole, a moguće je opredeliti se za jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu, kao i studio apartmani za jednu do dve osobe koji se nalaze 2-20 minuta hoda od škole. Pored toga, na raspolaganju je i porodični smeštaj sa doručkom (italijanska porodica kao domaćin) i hotelski smeštaj na upit.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju