Učenje italijanskog jezika u Trstu

Studiare-la-lingua-Italiana-in-Italia_Piazza_Tropea_Calabria (1)

Škola

Piccola Università Italiana

Školu je osnovao Antonio Lamantea 1993. godine kao Caffe Culturale koji je imao poseban ambijent učenja jezika u lokalnom kafeu, a uz konverzaciju na različite teme i uz toplu atmosferu. Škola je 2004. godine priznata od Ministarstva obrazovanja Italije i tada menja naziv u Piccolla Universita Italiana.

Škola je smeštena u samom srcu grada, na nekoliko minuta od čuvenog trga Piazza dell’ Unita d’ Italia. Raspolaže sa 6 multimedijalnih učionica, internet prostorijom sa 2 računara, besplatnim WiFi internetom kroz celu školu i bioskopskom prostorijom.

Vreme van nastave – Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv i raznovrstan program vannastavnih aktivnosti. U cenu programa uključeni su obilasci istorijskih znamenitosti Trsta (muzeji, dvorci i drugo), večeri italijanskog filma, ali i seminari o kulturi i tradiciji Italije. Pored toga, možete se, uz doplatu, opredeliti za celodnevne ekskurzije koje mogu biti krstarenja, obilasci gradova kao što su Venecija, Udine, Padova, Vićenca, ali i ture vina, krstarenja i mnoge druge.

Destinacija

Trst je smešten na severoistočnoj obali Jadranskog mora, glavni je grad autonomne regije Friuli-Venezia-Giulia. Kao glavni grad tršćanskog zaliva, zbog svoje lokacije je kroz istoriju imao uticaj različitih kultura. Trst je danas jedan od najprijatnijih italijanskih gradova za život, što potvrđuje i godišnje istraživanje dnevnika Il Sole 24 Ore zvano Qualita della vita u kojem se godinama nalazi na samome vrhu.

Samo neke od znamenitosti grada koje vredi posetiti su čuveni dvorac Miramare, trg Piazza dell’ Unita d’ Italia, katedrala San Giusto Martire, crkva San Nicolo dei Greci i mnoge druge. Za ljubitelje prirode tu je rezervat Val Rosanda, Carso Triestino, botanička bašta ili neka od brojnih plaža. Pored navedenog, možete se opredeliti za obilaske butika, prodavnica, restorana ili za aktivan odmor poput biciklističkih tura, planinarenja i pešačenja, vožnja brodom i kampovanja.

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve engleskog:

  • Standardni kurs italijanskog (20 časova nedeljno)
  • Intenzivni kurs italijanskog (26 časova nedeljno)
  • Profesionalni kursevi (za različite poslovne oblasti)
  • Priprema za ispit (CILS i CELI)
  • Italijanski PLUS (sport/umetnost) i drugi.

Nastavu vodi obrazovano nastavno osoblje i odvija se u malim grupama od 3 do 6 polaznika po grupi. Prvi dan po dolasku u školu, svi polazici rade pismeni i usmeni test radi procene trenutnog nivoa znanja jezika. Nakon toga raspoređuju se prema svom nivou u adekvatnu jezičku grupu.

Smeštaj

Škola organizuje različite tipove smeštaja, u zavisnosti od potreba polaznika. Na raspolaganju su apartmani u zgradi škole u kojoj se odvija nastava, a moguće je opredeliti se za jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu sa privatnim ili zajedničkim kupatilom. Pored toga, na raspolaganju je i porodični smeštaj (italijanska porodica kao domaćin), smeštaj u rezidenciji i hotelski smeštaj na upit.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print