University Preparation Summer Course for Juniors

Škola

Earlscliffe

Uzrast polaznika 8-17 godina

Earlscliffe je privatna internatska škola koja tokom letnjeg perioda za polaznike organizuje i škole jezika. Škola se ponosi svojom akademskom reputacijom i rangirana je na 38. mestu od 100 vrhunskih škola koje u svojoj ponudi imaju A-level programe (The Telegraph’s Top 100 Schools).

Kampus škole čini šest viktorijanskih i edvardijanskih zgrada koje su skoro renovirane i obuhvataju odlične nastavne i smeštajne objekte.

Program uključuje različite sportske, kao i večernje i dnevne aktivnosti. Organizuje se kulturalne i umetničke radionice, šetnje, plivanje, veče talenta, karaoke, fudbal, takmičenje u talentima, posete plažama i još mnogo drugih u zavisnosti od rasporeda. Uz doplatu, moguće je opredeliti se za jahanje, golf ili paintball.

Vannastavne aktivnosti za polaznike organizuju se nakon nastave ili danima vikenda. Program ove letnje škole engleskog jezika u Velikoj Britaniji obuhvata 2 celodnevne ekskurzije nedeljno, uključujući posetu Londonu svake srede, celodnevnu ekskurziju nedeljno, poludnevne ekskurzije i šoping ture subotom poslepodne, kao i bioskop, kuglanje i drugo.   

Program uključuje različite sportske, kao i večernje i dnevne aktivnosti. Organizuje se kulturalne i umetničke radionice, šetnje, plivanje, veče talenata, karaoke, fudbal, posete plažama i još mnogo drugih, u zavisnosti od rasporeda. Uz doplatu, moguće je opredeliti se za paintball, posetu Warner Bros Harry Potter studiju i odlazak na Diznijev mjuzikl „Kralj lavova“.

Destinacija

Folkstoun je primorski grad u okrugu Kent, sa populacijom od oko 45.000 stanovnika. Ovaj grad udaljen je svega nekoliko minuta od elegantne Leas promenade, a centar grada nudi uobičajene, šarmantne ulične prodavnice koje su popularne među mladima. 

Kreativna četvrt grada nudi veliki broj galerija, kafića, restorana i antičkih prodavaca, a nedaleko od škole ima veliki broj istorijskih znamenitosti po kojima je Folkstoun prepoznatljiv. Ljubitelji zabave mogu uživati u bioskopu Silver Screen Cinema, zabavnom parku Kidz Planet, sportskom centru i mnogim drugim opcijama.

Kursevi

Škola organizuje sledeće programe:

  • Uskršnji kurs (Easter at Earlscliffe);
  • Globalni Engleski (Global English);
  • Mini-MBA kurs (Mini-MBA);
  • Priprema za studije (University Preparation).

Programi su namenjeni internacionalnim polaznicima i bazirani su na jakom akademskom iskustvu u kombinaciji sa atraktivnim programom aktivnosti i obilazaka.

USKRŠNJI KURS (Easter at Earlscliffe), 8-17 godina – obuhvata usaršavanje četiri osnovne jezičke veštine, uključujući gramatiku, vežbe izgovora i interaktivne zadatke, u prepodnevnom terminu. Poslepodne se rade projekti kao što su pravljenje novina, kratkog filma ili priprema grupnog izvođenja, debate i drugi zadaci u kojima se dodatno formira jezik i izgovor. Nakon dnevnih poseta i obilazaka, polaznici pišu kratke eseje u kojima opisuju ono što su posetili.

GLOBALNI ENGLESKI (Global English), 13-17 godina – motivacioni je, stimulativan i jedinstven kurs jezika za decu i mlade. Program obuhvata debate na teme iz društva (UNESCO prioriteti, okruženje, ekonomija, interkulturalno učenje), pop kulture (muzika i festivali, društvene mreže, umetnost i film, stil i moda) i društvenih vrednosti (pravo, politički angažman, uloga religije, mladi), ali se rade i napredne tehnike čitanja i pisanja (eseji, kreativno pisanje i drugo). Kod polaznika se razvija kritičko mišljenje kao sastavni deo razumevanja jezika.

MINI-MBA (Mini-MBA), 15-17 godina – namenjen je polaznicima koji žele nešto drugačije i izazovnije. Na kursu se uči pisanje CV-a i popunjavanje univerzitetskih aplikacija, uvod u studije i predavanja iz različitih oblasti (biznis, finansije, menadžment, ekonomija, marketing…).

PRIPREMA ZA STUDIJE (University Preparation), 16-17+ godina – predstavlja program namenjen polaznicima sa višim nivoom engleskog jezika, jer obuhvata pripremu za IELTS, istraživačke veštine, veštine pisanja eseja, razvoj kritičkog mišljenja, hvatanje beležaka, posete univerzitetima u Londonu i Oksfordu, pisanje motivacionog pisma, pisanje biografije, veštine javnog govora i mnogo drugih.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana polaznika organizovani su u kampusu Earlscliffe. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i odvojeni su prema polu. Obroci se služe u kantini u kampusu i obezbeđen je pun pansion. Jela variraju od internacionalne (kineska, meksička, indijska) do tradicionalne britanske kuhije (fish & chips).  Svake dve nedelje organizuje se zvanična tradicionalna večera, koja polaznicima daje mogućnost uživaju u bogato pripremljenoj svečanoj trpezi. Danima kada se organizuju putovanja, polaznicima je obezbeđen ručak u vidu lanč paketa.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju