University Preparation Summer Course for Juniors

Earlscliffe-Summer-Students-801

Škola

Earlscliffe

Letnja škola od 8 do 17 godina

Earlsklif je privatna internatska škola koja tokom letnjeg perioda za polaznike organizuje i škole jezika. Škola se ponosi visokom akademskom reputacijom, a rangirana je na 38. mestu od 100 škola koje u svojoj pondi imaju A-level programe (The Telegraph’s Top 100 Schools).

Kampus škole čini šest viktorijanskih i edvardijanskih zgrada koje su skoro renovirane i obuhvataju odlične nastavne i smeštajne objekte.

Vannastavne aktivnosti za polaznike organizuju se nakon nastave ili danima vikenda. Program ove letnje škole engleskog jezika u Velikoj Britaniji obuhvata 2 celodnevne ekskurzije nedeljno, uključujući posetu Londonu svake srede, celodnevnu ekskurziju nedeljno, poludnevne ekskurzije i šoping ture subotom poslepodne, kao i bioskop, kuglanje i drugo.

Program uključuje različite sportske, kao i večernje i dnevne aktivnosti. Organizuje se kulturalne i umetničke radionice, šetnje, plivanje, veče talenta, karaoke, fudbal, takmičenje u talentima, posete plažama i još mnogo drugih u zavisnosti od rasporeda. Uz doplatu, moguće je opredeliti se za jahanje, golf ili paintball.

Destinacija

Folkstoun je primorski grad u okrugu Kent, sa populacijom od oko 45.000 stanovnika. Ovaj grad udaljen je svega nekoliko minuta od elegantne Leas promenade, a centar grada nudi uobičajene, šarmante ulične prodavnice koje su popularne među mladima.

Kreativna četvrt grada nudi veliki broj galerija, kafića, restorana i antičkih prodavaca, a nedaleko od škole ima veliki broj istorijskih znamenitosti po kojima je Folkstoun prepoznatljiv. Ljubitelji zabave mogu uživati u bioskopu Silver Screen Cinema, zabavnog parka Kidz Planet, sportskog centra i drugih.

Kursevi

Škola organizuje sledeće programe:

  • Uskršnji engleski (Easter English Language Course for Juniors)
  • Engleski i obogaćivanje (Summer Course English Enrichment for Juniors)
  • Mini MBA kurs (Mini-MBA Summer English Language Course for Juniors)
  • Priprema za studije (University Preparation Summer Course for Juniors)

Programi su namenjeni internacionalnim polaznicima i bazirani su na jakom akademskom iskustvu u kombinaciji sa atraktivnim programom aktivnosti i obilazaka.

USKRŠNJI ENGLESKI (Easter Course), 8-17 godina – obuhvata usaršavanje četiri osnovne jezičke veštine uključujući gramatiku, vežbe izgovora i interaktivne zadatke u prepodnevnom terminu. Poslepodne se rade projekti kao što je pravljenje novina, kratkog filma ili priprema grupnog izvođenja, debate i drugi zadaci u kojima se dodatno formira jezik i izgovor. Nakon dnevnih poseta i obilazaka, polaznici pišu kratke eseje u kojima opisuju ono što su posetili.

ENGLESKI I OBOGAĆIVANJE (English Enrichment), 13-17 godina – motivacioni je, stimulativan i jedinstven kurs jezika za decu i mlade. Namenjen je polaznicima sa srednjim nivoom engleskog jezika ili višim. Program obuhvata debate na teme iz sveta (klimatke promene, obrazovanje, prava žena i druge), teme poput lova, životinjskog sveta, zakona, diskusije oko novosti, ali se rade i napredne tehnike čitanja i pisanja (eseji, kreativno pisanje i drugo). Kod polaznika se razvija kritičko mišljenje kao sastavni deo razumevanja jezika.

MINI MBA, 15-17 godina – namenjen je polaznicima koji žele nešto drugačije i izazovnije. Na kursu se uči pisanje CV-a i popunjavanje univerzitetskih aplikacija, uvod u studije i predavanja iz različitih oblasti (biznis, finansije, menadžment, ekonomija…).

PRIPREMA ZA STUDIJE (Uni-Prep), 16-17+ godina – namenjena je polaznicima koji polako počinju da se pripremaju za upis na studije. Program je namenjen polaznicima sa višim nivoom engleskog jezika, jer obuhvata pripremu za IELTS, istraživačke veštine, veštine pisanja eseja, razvoj kritičkog mišljenja, uzimanje beležaka, posete različitim univerzitetima, pisanje motivacionog pisma, pisanje biografije, veštine javnog govora i mnogo drugih.

Smeštaj

Smeštaj i ishrana polaznika organizovana je u kampusu Earlsklif. Polaznici su smešteni u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i odvojeni su prema polu. Obroci se služe u kantini u kampusu i obezbeđen je pun pansion. Jela variraju od internacionalne (kineska, meksička, indijska), ali i tradicionalne britanske kuhije (fish & chips).  Svake dve nedelje organizuje se zvanična tradicionalna večera koja polaznicima daje mogućnost da se doteraju i uživaju u bogato pripremljenoj trpezi. Danima kada se organizuju putovanja, polaznicima je obezbeđen ručak u vidu paketa za poneti. Smeštaj traje od subote do subote.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print