Utisci iz škole jezika u Beču

Malo je gradova u svetu sa tako sjajnom i bogatom istorijom kao što je ima Beč. Prestonica velikih monarhija, kulturni i trgovinski centar, Beč predstavlja pravo bogatstvo tradicije i kulture. Retko koji grad može da pruži tako bogat i šarolik izbor dešavanja. Čitav grad je jedna velika kulturna pozornica klasične i moderne muzike, pozorišta i svih drugih vidova umetnosti. Sa oko 2 miliona stanovnika, ovo je ujedno i jedan od najvećih gradova Evrope.

Nemačkim jezikom se govori u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu, u dve trećine Švajcarske, u dve trećine provincije Južni Tirol u Italiji, istočnim kantonima Belgije i u pograničnim delovima Danske. Strani jezik najbrže ćete naučiti aktivnim korišćenjem u lokalnoj sredini, tako što ćete biti u stalnom kontaktu sa onima kojima je on maternji. Ne samo što ćete biti u prilici da čujete pravilan izgovor i ispravite greške koje pravite, već ćete steći i neophodnu sigurnost da sa mnogo većim samopouzdanjem govorite ovim jezikom. Beč je destinacija bogate istorije, gde ćete slobodno vreme moći da upotpunite obilaskom nekih od mnogobrojnih znamenitosti. Neke od najlepđih  jesu: Dvorac Belvedere, Hundertwasserova kuća, Trg Marije Terezije, Volksgarten, Burggarten. Specifičnost Burggartena ogleda se u tome što se na njegovom istočnom rubu nalazi graževina Palmenhaus i jedna posebna atrakcija, a to je Kuća leptira. Ona je posebna po tome što posetioci mogu videti više stotina najrazličitijih vrsta prelepih leptira. Jedna od najpoznatijih znamenitosti Beča svakako je dvorac Belvedere, koji datira od 16. veka, dok je Hundertwasserova kuća, jedna od najpoznatijih građevina u Beču, koja je delo Hundertwassera, poznatog austrijskog arhitekte i umetnika. Nemački u Beču najefikasnije ćete naučiti  u renomiranoj školi nemačkog jezika, ActiLingua. Ova škola nemačkog jezika osnovana je još 1988. godine, a do dana današnjeg stekla je svetsku reputaciju kao škola sa širokom ponudom kurseva nemačkog jezika za sve uzraste. U okviru kurseva nemačkog jezika uči se i usavršava gramatika, rečnik, izgovor i konverzacija u grupama sa najviše 15 polaznika. Kursevi se kreću od standardnog do intenzivnog i održavaju se tokom leta, u trajanju od dve i više nedelja. Smeštaj je rezidencijalni, u rezidencijama škole Actilingua, koje su  veoma visokog standarda.

Za više informacija o školi ActiLingua i kursevima koje organizuje saznajte klikom na: nemački u Beču.

Najbolja preporuka za ovu školu nemačkog jezika svakako je iskustvo samih polaznika. U nastavku teksta pročitajte iskustvo jedne od polaznica kuursa nemačkog i saznajte zašto treba da rezervišete i svoje mesto i ovo leto provedete učeći nemački u Beču.

Poštovana,

Izvinjavam se što Vam ranije nisam pisala. pitali ste me kako mi je bilo u Beču, u školi nemačkog jezika i da li sam zadovoljna. Škola je ispunila sva moja očekivanja i donela mi prelepe doživljaje, ali i velika iskustva. To je bio prvi put da se odvajam od roditelja i da sama putujem u drugu državu, a zahvaljujući Vama, tj. informacijama koje ste mi pružili osećala sam se bezbedno i nikada nisam bila sigurnija u sebe.

Actilingua mi je omogućila da se družim sa decom iz različitih država, sa različitih kontinenata, da obilazim znamenitosti Beča i okolinu tog grada, da učim istoriju Habzburške monarhije, istoriju prelepih građevina, da boravim u školi koja je sagrađena u vreme vladavine Marije Terezije, i sve dok učim nemački. S obzirom na to da je škola sa internatom sagrađena za vreme Marije Terezije prva pomisao je da je to neka stara škola, međutim, škola je ogromna, sa prelepim dvorištem, koje čine razni sportski tereni i park sa klupama pod drvećem. Sobe u kojima smo boravili su bile uredne i opremljene udobnim nameštejem. Bilo je po nekoliko osoba u sobama, različitih nacionalnosti, što nas je još više zbližilo. Naravno, morali smo da poštujemo određena pravila.

Svaki dan koji sam provela tamo, bio je vrlo dobro organizovan, nemački su nam predavali mladi, veseli, ali stručni nastavnici u savremeno opremljenim učionicama.

Časovi su bili organizovani tako da smo se upoznali kroz igru, a najviše reči smo naučili glumeći različite delove predstava i gledajući filmove. Imali smo i časove u prirodi. Bile su organizovane i zanimljive radionice.

A nešto čega se najradije sećam je kada smo svi stajali oko nastavnika i sa gitarom pevali Acti Sammer pesmu, svi nasmejani i srećni što smo se upoznali. A najemotivniji momenat je bio kada smo svi zajedno, zagrljeni plakali to veče pre nego što smo se rastali.

Mislim da je ovo dovoljno da steknete utisak da je ovo putovanje prava stvar za sve mlade ljude. Hvala Vam na dobroj organizaciji. Nadam se da ćemo sarađivati i sledećih godina.

Srdačan pozdrav od Natalije

Share

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *