Utisci iz škole nemačkog u Beču

Pohađanje kursa nemačkog u Beču je odličan način da savladate ovaj jezik, ali i bliže upoznate ovaj fantastičan grad, narod i kulturu Austrije. Čitav Beč je jedna velika kulturna pozornica koja pruža sve vidove umetnosti i zabave. U turističkoj ponudi grada ima za svakog po nešto. Od zadivljujućih palata Belvedere i Hofburg, dvorca Schonbrunn, gradske kuće Rathaus, katedrale Svetog Stefana, pa sve do zološkog vrta Tiergarten, čuvene opere i raznih muzeja i crkvi.

Nastava se odvija u akreditovanoj školi ActiLingua, sa tradicijom od preko 20 godina. Škola se nalazi u samom srcu Beča, nasuprot čuvenog dvorca Belvedere, a na prvom spratu zgrade u ulici Reisnerstrasse. U ponudi škole nalazi se više različitih tipova kurseva nemačkog, za sve nivoe znanja, u trajanju od dve I više nedelja. U vremenu van nastave,  škola organizuje odlaske u pozorište, bioskope, operu, koncerte i po potrebi asistira u rezervaciji karata za sva zanimljiva dešavanja u gradu. Organizuju se šetnje po gradu, obilasci, sportske aktivnosti i raznovrstan kulturni program. Takođe, škola organizuje vikend putovanja u druge gradove Austrije i posete srednjovekovnim dvorcima. Leti se slobodno vreme provodi na kupanju, jedrenju ili bavljenjem sportovima na vodi.

Škola u ponudi ima različite opcije smeštaja. Porodični smeštaj je najbolji vid smeštaja za one polaznike koji i posle nastave žele da vežbaju nemački jezik komunicirajući sa porodicom domaćinom. Pored ovog tipa smeštaja, polaznici škole mogu biti smešteni i u ActiLingua rezidenciji ili u zajedničkom apartmanima.

Za više informacija o školi jezika i kursevima koje možete upisati, kliknite na: nemački u Beču.

Najbolja preporuka koju možete dobiti prilikom odabira škole jezika jeste preporuka nekoga ko je već bio polaznik te škole. Pročitajte utiske prošlogodišnjeg polaznika i saznajte zašto je ova škola pravi izbor za učenje nemačkog jezika:

Prvo, želim da se zahvalim vama kao agenciji koja mi je srdačno pomogla u izboru škole. Moji utisci o samoj školi su fantastični. Ono sto bih izdvojio kada je reč o Actilingvi, jesu sami uslovi za rad, izuzetne prostorije, kompjuteri, internet i ono sto je najvažnije a to su  profesori koji su dali maksimum od sebe da me nauče dosta toga. Posebno bih izdvojio dva profesora a to su Joanna i Duygu. Ukoliko možete prenesite pohvale tim profesorima preko škole ( putem maila). Takođe, škola ima izuzetno lepo osmišljene aktivnosti, kao sto je Valzer kurs, grilovanje na Dunavu, poseta Salcburgu i još mnogo toga. To su izuzetno lepa druženja gde se može upoznati dosta novih ljudi i usavrsavati jezik. Što se tiče smestaja, sve pohvale. Redovno se čiste sobe. Apartmani su relativno novi. Doručak je korektan.

O gradu Beču… Zaista sam impresioniran kulturnim znamenitostima tog grada. Zaista dosta toga može da se vidi. Posebno bih izdvojio Rathaus, Dvorac Schonbrunn i Operu.

Mislim da će naredne slike bolje približiti moje utiske o predivnom Beču:-).

Hvala.

Dejan

 

IMG_2544IMG_2077

Share

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *