Utisci sa Malte

Malta je mala ostrvska zemlja smeštena u središtu Mediterana, podjednako udaljena od Sicilije i Tunisa. Malteški arhipelag čine tri ostrva, najveće ostrvo je Malta, zatim manje Gozo i nenaseljeno Komino. Topla mediteranska klima čini Maltu idealnom za odmor i učenje. Engleski je službeni jezik na Malti, pa je tako i većina dnevnih novina na engleskom, a važi i engleski način vožnje levom stranom.

malta-2

Kurs jezika odvija se u akreditovanoj školi engleskog jezika am Language Studio, koja je jedna od najstarijih škola engleskog jezika na Malti. Kamp za tinejdžere osmišljen je tako da kombinuje nastavu u učionici sa ekskurzijama i aktivnostima, kako bi polaznici maksimalno iskoristili boravak na programu i lako prevazišli nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na engleskom. Vreme van nastave uključuje različite aktivnosti tokom poslepodneva i večeri, i celodnevne aktivnosti vikendom. Obilazi se Malta i glavni grad Valete, Mdine i Rabata, susedno ostrvo Komino i izlet u čuvenu Plavu Lagunu Kurs traje dve nedelje, a po dolasku se radi test procene znanja jezika, prema čijim rezultatima se deca svrstavaju u grupe od 12 do 15 polaznika, na istom jezičkom nivou, od elementarnog do naprednog. Nastava je bazirana na konverzaciji kroz debate i diskusije na različite teme, igru i glumu, što u mnogome obogaćuje rečnik i povećava sigurnost u upotrebi jezika. Smeštaj je u okviru hotela sa 3*, idealno lociranog na obali mora, a na pešačkoj udaljenosti do glavne šoping zone Slieme, sa panoramskim restoranom, kafeom sa pogledom na šetalište uz more.

Deca imaju celodnevnu pažnju  profesora iz Srbije koji ih prati od aerodroma u Beogradu, putuje sa njima i sve vreme je sa decom.

malta_sicily

Više detalja o kursevima engleskog na Malti saznajze klikom na: Škola engleskog na Malti.

Ukoliko razmišljate o tome da pošaljete svoje dete da provede leto na Malti, pročitajte pismo s utiscima jednog od polaznika kursa i saznajte zašto treba da rezervišete mesto.

„Poštovana Tamara,

Prije dva dana vratio sam se sa Malte, gdje sam preko Vaše agencije uplatio kurs engleskog jezika.

Želim da Vam se zahvalim na svim pruženim informacijama prilikom pripreme za kurs, jer je ovo moje prvo odvajanje od kuće, bez roditelja. Veoma ste bili ljubazni, predusetljivi i uvijek ekspresno odgovarali na sve moje mailove, pitanja i nedoumice.

Moje impresije sa Malte su i više od onog sto sam očekivao. Da sam se ja pitao, vjerovatno bi boravak na Malti i produžio. Više puta sam poželio da ostanem da živim na  Malti, a nostalgiju sam osjećao uglavnom samo prema članovima porodice. Organizacija preko Vaše agencije je odlična i nemam nikakvih primjedbi. Sve aktivnosti tokom boravka  su protekle po planu i programu kao što ste nam i dali u pisanoj formi.

Smještaj u hotelu je dobar, hrana je nekada mogla biti i malo bolja, ali smo se  moji drugari i ja snalazili tako što smo se hranili u obliznjim picerijama ili Mc Donaldsu. Časovi su bili veoma interesantni, teme su bile zanimljive, edukativne, sa puno konverzacije, što na našim časovima u školi nije slučaj. Predavačica Daniela se trudila da nam uljepša i objasni sve što nismo mogli razumjeti.  Naši vodiči Maša i Dušan su uvijek bili s nama i vodili su računa kao da su nam roditelji.

Sve aktivnosti van nastave, kao što su: plaže, izleti, obilasci, žurke…. su bili  veoma interesantni, poučni, zabavni i jednom rječju fantastični. Društvo koje sam ovom prilikom upoznao i sa kojim sam boravio 15 dana je izvanredno. Stekao sam puno novih prijatelja sa kojima ću nastaviti da se družim.

Planiram da i sledeće godine putujem preko Vaše agencije, ukoliko zaslužim svojim uspjehom u školi!

Preporučujem svima koji su u mogucnosti da obiđu Maltu, upoznaju njene prirodne, kulturne i istorijske ljepote, jer ima puno toga da se vidi i nauči, ali svakako trebate imati dobrog turističkog vodiča.

Jedina zamjerka pored hrane u hotelu je što smo svaki put čekali autobus između pola sata i  više, a to nije do Vaše agencije, već do prevoznika koji nas je svakodnevno trebao voziti na određene destinacije (a to nam je teško padalo zbog visokih temperatura )!!!

Još jednom Vam se iskreno zahvaljujem na  profesionalnoj  organizaciji puta za Maltu.

Želim Vam puno uspjeha u daljem radu, a ja se nadam da ću i sledeće godine putovati preko Vaše agencije.“

Aleksa  iz Igala

avgust 2014.

Share