Anđelini utisci iz Londona

London je jedna od najvećih i najlepših prestonica sveta. Čuven je po brojnim znamenitostima, muzejima, galerijama, pozorištima i modnim događajima. Poznat je i kao multikulturalna metropola sa mnoštvom prelepo uređenih parkova i zelenih površina. Boravkom u Londonu stičete jedinstvenu priliku da objedinite usavršavanje engleskog jezika, uživanje u atrakcijama grada i kulturološkom šarenilu koje ovaj grad pruža.

U nastavku teksta pročitajte iskustvo prošlogodišnje polaznice, koja je pohađala kurs engleskog za mlade u školi Sprachcaffe u Londonu.

Za početak mogu reći da mi je ovo bilo jedno od najlepših iskustava. Porodica u kojoj sam bila je prijatna i veoma se interesovala za naše svakodnevne aktivnosti. Devojka sa kojom sam delila sobu je iz Nemačke. Iako smo dosta različite po pitanju oblačenja, muzike i svega ostalog, lepo smo se uklopile i mislim da nisam upoznala prijatniju osobu od nje.

Porodica nas nije odvajala, pa smo uglavnom večerali sa ćerkom Grace i razmenjivali utiske. Uvek su nas savetovali gde da idemo i kako da se snađemo. Što se škole tiče, bila sam poprilično iznenađena. Očekivala sam da će uvek jedan od vodiča biti sa nama, ali oni su nam davali oko 4h svaki dan slobodno da obilazimo i idemo sami gde hoćemo, Subota je bila dan za Brajton, a nedelja naš slobodan dan. Upoznala sam dosta novih ljudi, ali sam uglavnom vreme provodila sa Česima.

Časovi su bili mnogo zanimljivi, mada to zavisi od profesora. Sastoje se od 3 dela: gramatika, konverzacija i slušanje. Jedino što bih zamerila jeste hrana, tj. paketi za ručak. Dobijali smo sendviče koji su bili loši i svi su se žalili na to. U školi smo imali dosta večernjih aktivnosti kao što je kuglanje, movie night ili smo mogli da izaberemo da gledamo jednu od poznatih opera. Za kraj mogu da kažem da mi se engleski dosta poboljšao, oslobodila sam se i opuštenija sam dok pricam. Takođe i za agenciju nemam zamerki, jer sam dobila odgovore na sva pitanja koja su me zanimala i kad bih imala priliku sve bio opet ponovila. 🙂

Puno pozdrava,

Anđela

 

IMG_2058