Avanturistički letnji kamp 2014.

Učenje stranog jezika uvek je zanimljivije ukoliko je spojeno sa avanturističkim aktivnostima. Prilika da se leto provede u kampu, uz druženje sa vršnjacima iz celog sveta, igru i zabavu, a uz to i vežba strani jezik i proširi postojeće znanje, san je svakog deteta. U letnjem kampu koji organizuje PGL, idealni letnji raspust postaje stvarnost.

PGL je vodeći organizator letnjih kampova koje posećuju deca iz Velike Britanije radi uzbudljivih avanturističkih programa, a deci iz drugih delova sveta pružaju i mogućnost učenja engleskog jezika. Letnji kursevi za decu se organizuju na velikom broju lokacija širom Velike Britanije, a škole kao i rezidencije u kojima su deca smeštena nalaze se pri istom kampusu tako da je na jednom mestu obezbeđena nastava, ishrana, smeštaj i kompletan društveni program. Na ovom kampu deci je dostupan čitav niz vannastavnih aktivnosti.

Klinci

Ona mogu da biraju: aeroball, mačevanje, obuku na trapezu i trambolini, streličarsvo, streljaštvo, penjanje po konopcima, vožnju četvorotočkaša, snalaženje u prirodi, ekstremno spuštanje žicom,Jacob`s ladder, izgradnju splava i mnoge druge aktivnosti, ali i standardne sportove poput košarke, fudbala, odbojke, lakrosa, plivanja. Sve ove aktivnosti su proverene i odobrene kao sigurne, a tokom njih deca su pod nadzorom instruktora.

Abseiling 5

Više informacija o ovom avanturističkom kampu možete saznati klikom na: Avanturistički letnji kamp u Velikoj Britaniji.

Ukoliko želite da pošaljete vaše dete na kamp poput ovoga, iskustvo iz prve ruke je nabolja preporuka. Donosimo vam utiske vođe puta, koji je sve vreme sa decom, kao i fotografije sa samog kampa:

Stigli smo!

Prvi utisak je vrlo pozitivan.

Hajde, redom. Avion je krenuo na vreme. Bilo je nešto turbulencija, ali ništa strašno. Osoblje je vrlo ljubazno. Kamp je čist, okruženi smo prelepom prirodom. Prvo što su videli je teren za basket i već su tu klinci rekli da je super. Večera je bilo prijatno iznenađenje. Došli smo u vreme večere pa smo jeli u kantini. Ukusno je, dobar je izbor jela. Npr, ja sam uzeo pirinač i nešto kao naš svinjski gulaš i salatu (bilo je nekih 6-7 vrsta da se bira). Imali smo i kolač za dezert. Naravno, klinci su uzimali krompir varijante sa kečapom, panirane kerefeke i sl. Bilo je i voća. Ako si gladan, možeš da tražiš još.

U šestokrevetnim su sobama. Ja imam svoju sobu, i baš mi je udobno. U istoj smo kolibi. Čuvari čuvaju u toku noći i nije problem što se sobe ne zaključavaju. Moja se zaključava, pa su neka deca kod mene ostavila tehniku, za ne daj Bože. Smešteni su 2+2+2+2, odnosno nisu 4 devojčice i 4 dečaka. Sa Poljacima su i devojčicama iz Španije.

U sredu idemo u Portsmut, a u petak u Oksford. Tek krajem naredne nedelje ćemo u London. Sutra odlaze Italijani Poljaci i Rusi. Stižu nam Nemci, Holanđani, Poljaci, verovatno još neko – to sam zapamtio.

Interesantno je što prilikom obilazaka (Portsmut, Oksford) dobijaju upitnike sa pitanjima i zadacima. Npr. Šta misliš čemu je ova zgrada služila kada je sazidana? … Opiši ulicu u kojoj si sa što više prideva…. Nalazimo se ispred Christ Church College. Pitaj troje prolaznika šta misle ili znaju o ovoj ustanovi…

Uslikao sam nekoliko aktivnosti koje vam šaljem. Deca imaju u svojim aparatima još slika. Kada mi prebace, poslaću vam.

Sve vas pozdravljam.

Vlada

(Vladimir Široki, MA (English Language and Linguistics) / ELT / TEFL / Interpreter)

 

London grupna slika

Giant Swing 1

Raft building 2