Letnja škola engleskog u Brajtonu 2018.

BRIGHTON COLLEGE

01.07-15.07.2018.

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM PROFESORA

Ove godine našu grupu prati brižna profesorka Tanja, koja je naš vođa za grupne programe u inostranstvu. Utiske sa programa, iz dana u dan, prenose vam deca.

02.07.2018.

Nađa

Sinoć smo stigli u Brajton i danas smo odmah posle doručka imali testiranje. Nakon časova usledile su aktivnosti koje su nam se jako dopale: crtanje, zumba, odbojka i fudbal. Dan smo završili zanimljivim izazovima u kojima smo uživali, sprijateljili smo se decom iz drugih zemljama, Brazila, Italije, Španije i Kine. Sobe su uredne i čiste. Takođe i toaleti.

03.07.2018.

Katarina

Danas smo obilazili Brajton i jako je lep. Pogotovo mi se svidelo šetaliste uz plažu i Brighton Pier. Pored toga, obišli smo stare ulice pod nazivom “Lanes”. Upoznala sam dosta ljudi iz Italije, Grčke, Brazila, Francuske…i trudila sam se da pričam što više engleski sa njima. Zadovoljna sam i hranom.

04.07.2018.

Saša

Danas je dan veoma brzo prošao. Ujutru imamo časove koji su obično zanimljivi. Jedan deo časa smo radili projekat “Izmišljena država”, a drugi deo časa smo učili brojeve. Posle ručka išli smo u Kraljevski paviljon. Tu smo puno stvari naučili o kralju Dzordzu IV i videli gde je živeo. Kad smo to završili, otišli smo u kupovinu. Dosta smo se zabavili, družili i probali čajeve (Bubble tea). Veče smo završili gledajući film.

05.07.2018.

Dunja

Današnji dan bio je posvećen prezentovanju projekta za koji smo imali dva dana da ga sredimo. Bila sam u grupi sa Francuzom i devojkom iz Omana i prezentovali smo pred decom iz internacionalnih grupa našeg nivoa i iznad našeg. Pored svih odličnih prezentacija, naša je dobila najveću podršku publike i izabrana je za najbolju. U večernjim časovima bio je talenat šou u kom su nam najveću pažnju privukli Grci koji su plesali sirtaki i Brazilci koji su pevali njihovu pesmu poznatu i nama. Talent šou je bio veoma zanimljiv i svi smo bili deo njega. Dve devojčice iz naše grupe su pevale i razdrmale publiku koja ih je bodrila uz svetiljke s telefona.

06.07.2018.

Ivan

Danas je bilo bas lepo. Časovi su super i aktivnosti su takođe odlične. Umesto aktivnosti danas smo gledali fudbal i bilo je baš zanimljivo gledati kako se Francuzi raduju zbog pobede svoje države. I disko veče je bilo mnogo zanimljivo!
 
 
07.07.2018.
 
 
Jovana
 
Danas smo dan proveli u obilasku Londona. Posle doručka smo se okupili i krenuli ka gradu. Kada smo stigli, obišli smo mnoge znamenitosti, kao što su Tower of London, Tower Bridge, London Eye, Big Ben, Bakingamsku palatu. U St. James parku imali smo kraću pauzu, nakon koje smo imali slobodno vreme za ručak i kupovinu. Imali smo ispunjen i zanimljiv dan u kom smo mnogo naučili.
 
 
08.07.2018.
 
Nina
 
Danas smo imali slobodan dan koji smo proveli u prelepom tržnom centru. Nakon toga, zaputili smo se ka plaži gde smo uživali, igrali odbojku, pričali i smejali se. Neki su veče proveli gledajući film, a neki družeci se u zajedničkoj prostoriji.
 
 
09.07.2018.
 
Katarina
 
Ovaj dan je bio super! Upoznala sam se sa puno vođa aktivnosti i shvatila da su jako zanimljivi. Upoznala sam puno prijatelja iz Francuske, Švedske, Turske i Izraela i vežbala engleski. Pravili smo narukvice od gumica, slikali smo i onda smo imali časove. Profesori su jako prijatni.
 
 
10.07.2018.
 
Elena
 
Ovaj dan je bio lep i ispunjen. Ujutru, nakon doručka, otišli smo u tržni centar. Tamo smo šopingovali i zabavljali se. Nakon kupovine smo ručali. Zatim smo otišli u školu, na časove. Na časovima je bilo jako interesantno. Radili smo projekat o nečemu što tek treba da se izmisli.
Uveče smo imali jednu od najzanimljivijih aktivnosti – Blind date. Bilo je super.
 
 
11.07.2018.
 
Dorotea
 
Meni je danas rođendan i proslavila sam ga sa društvom. Prvo su mi jutros u kantini svi pevali pesmu za rođendan, a posle smo pravili žurku uz tortu i muziku. Jutros smo obišli akvarijum i videli ajkule, raže i ostala morska stvorenja. Imali smo časove posle podne i radili smo projekat sa Kinezima i Belgijancima. Ovaj dan mi je bio vrlo lep i drago mi je da sam rođendan proslavila u Engleskoj!
 
12.07.2018.
 
Katarina
 
Pobedila sam na talent šou! Pevala sam i osvojila sam najviše glasova žirija! Osećam se jako uzbuđeno i skačem od sreće.
Tokom jutarnjih sati igrala sam odbojku, a posle podne prezentovala sam projekat sa Španijom i Francuskom. Današnji dan mi je bio prepun lepih iznenađenja.
 
13.07.2018.
 
Saša
 
Jutros, posle doručka, imali smo zanimljive aktivnosti. Ja sam pravila ogrlice od papira i kanapa, a neki su snimali film. Posle podne smo imali časove. Prvi čas smo igrali igricu Kahoot, a drugi čas smo radili završni test. Lepo je prošao. Uveče smo imali dodelu diploma, a usput smo imali i žurku na kojoj smo plesali i zabavljali se.
U toku ovog boravka u Brajtonu dosta sam stvari naučila i bilo mi je veoma zabavno. Nedostajaće mi puno društvo, svakodnevni časovi i pričanje engleskog jezika.
 
14.07.2018.
 
Jovana
 
Ovde dve nedelje bile su jedne od najlepših u mom životu. Upoznala sam decu iz različitih delova sveta. Sprijateljila sam se sa Francuskinjom i devojčicom iz Španije. Moj enegleski je mnogo napredovao zahvaljujući časovima i razgovoru sa decom na engleskom. Čak sam primila dve diplome: jednu na kojoj je opisan napredak i jednu pohvalnicu za najboljeg učenika u razredu i učenika sa najvišim napretkom koju prima samo jedno dete. Obišli smo znamenitosti u Brajtonu, Londonu i Portsmouth-u. Planiram da i sledeće godine putujem negde sa Egidom.
 
 
15.07.2018.
 
Elena
 
Dve magične nedelje koje bi se trebale ponoviti u skorijem periodu!
 
Dunja
 
Vannastavne aktivnosti su bile fenomenalne! Vredelo je.
 
Saša
 
Mislim da mi se engleski dosta popravio. Časovi su bili veoma zabavni. Shvatila sam kako je zanimljivo živeti sa puno društva.