Letnja škola na Kipru 2019.

English In Cyprus

04.08-18.08.2019.

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Sa učenicima je na Kipar otputovao naš profesor Vladimir. Donosimo vam njegove izveštaje zajedno sa fotografijama sa programa.

4 – 8.avgust

Egida je i ove godine uvrstila školu English in Cyprus u svoju ponudu letnjih programa. U mesto Episkopi kod Limasola dolazimo u nedelju u ranim jutarnjim časovima.

Nedelja je dan kada neki učenici odlaze, a neki dolaze. Dan smo proveli na bazenu i u odmoru od puta.

Ponedeljak je prvi dan za učenje. Radimo uvodne testove, a potom sledi odabir između plaže i bazena. Uveče smo imali poligonsku igru It’s a knockout! Aktivan dan.

U utorak smo već bili raspoređeni po grupama na nastavi. Tema nedelje je umetnost. Do petka radimo na projektu. Popodne smo obišli obližnji zamak Kolossi koji je sagrađen u 13.veku. Bio je i pod vlašću Krstaša koji su ovde pravili vin de Commandarie koje je danas tradicionalno vino sa Kipra. Potom odlazimo u tržni centar My Mall u Limasolu.

Sredu provodimo u kampu – škola, kupanje i na kraju dana Man what a man. Bira se najsimpaticniji momak na kampu, odnosno mister.

U četvrtak smo bili vredni. Nastavak časova. Uveče smo išli u Limasol, tačnije na šetalište Molos i igrali Scavanger Hunt. To je igra u kojoj učenici treba da urade zadatke – da pronađu neku znamenitost, pitaju prolaznike i sve to dokumentuju fotografijom. Pobednički tim dobija poene. Svi učenici su podeljeni u četiri tima koji nose imena starih grčkih bogova (Zevs, Ares, Posejdon i Had). Pobednici ove nedelje su ekipa Aresa.

9 – 11.avgust
Petak – dan za časove. Radili smo lekcije na temu umetnosti. Popodne smo imali i dodelu sertifikata za decu koja danas završavaju sa programom. Večernji program je maskenbal i disko.
Sledi vrlo aktivan vikend. U subotu odlazimo u Pafos, grad na zapadu ostrva. Na putu do Pafosa, svratili smo da vidimo Afroditinu stenu, mesto gde talasi udaraju stene i stvaraju magičnu penu iz koje se rodila boginja ljubavi Afrodita. Legenda kaže da onaj ko tri puta otpliva oko stene može da očekuje večnu ljubav, mladost i lepotu. Nismo plivali. Ostavljamo to za neki drugi put. Još uvek smo mladi, a i talasi su jaki. Nastavljamo put. Dolazimo u Pafos koji je bio evropska prestonica kulture. Grad je lep i čist. Obilazimo mozaike i imamo predah do ukrcavanja na brod. Brodom odlazimo ka pučini gde više od dva sata provodimo u kupanju i zabavi. Uveče smo imali Movie night na otvorenom.
Nedelja je opet dan za letnje avanture. Pre podne smo na hotelskom bazenu, a popodne idemo u Fasouri Watermania akva park. Probali smo sve tobogane i rashladili smo se. Uveče smo imali zanimljive igre gde smo se dodatno fizički aktivirali. Brzo smo zaspali. Sutra je novi dan i nova sedmica.

12 – 18.avgust

Poslednja nedelja kampa. I naša i njihova. Mi smo poslednja smena. Imamo male promene u grupama, ali časovi teku po planu. Projekat za ovu nedelju su reklame. Uveče smo igrali zanimljivu igru Minute to win it. Učenici imaju zadatak da ispune zadatak za 60 sekundi. Ponovo se takmiče po grupama – Zevs, Ares, Had i Posejdon.
U utorak popodne otišli smo na Ladies Mile beach i oprobali se u vodenim sportovima na plaži. Uveče smo imali Quiz night gde je ekipa vođa grupa pobedila. Iskustvo.
U sredu smo nastavili sa nastavom, a popodne smo imali izbor između tri aktivnosti: sport, fudbal i konverzacija. Uveče smo igrali društvene igre, a tu aktivnost smo nazvali Casino night.
U četvrtak je na Kipru bio državni praznik pa nismo imali nastavu. Vreme smo provodili na bazenu ili plaži i pripremali se za sutrašnji Talent show. Uveče smo išli u Limassol Marinu u šetnju.
Petak – poslednji nastavni dan i puno posla za vredne učenike: test, završetak projekta, prezentacija i podela sertifikata. Posle dodele, imali smo Talent show. Naš Miloš nam je pokazao svoje umeće u brejkdensu. A vođe grupa, njih pet, i menadžer kampa imali su plesnu tačku. Naša Matea ponela je titulu kraljice kampa za ovu nedelju kao najpozitivnija i najvrednija devojčica. Iskrene čestitke. Bravo!
Uveče žurka. Bliži se vreme rastanku. Grand finale!
Subota. Naš poslednji dan. Bili smo u Nikoziji, glavnom gradu Kipra i jedinoj podeljenoj prestonici u svetu. Vreme smo proveli u Ledras ulici, a u povratku smo otišli na prelepu plažu Kalymnos.
I na kraju, pakovanje kofera i čekanje ranog jutarnjeg leta.

Više o programu saznajte klikom na: letnja škola engleskog na Kipru.