Letnja škola u Majamiju 2019.

Barry University

17.07-31.07.2019.

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Ovaj program omogućava deci da poboljšaju svoj engleski jezik, upoznaju Majami i Orlando, kao i da dožive kulturnu raznolikost Amerike.  Odvija se na Barry University u Majamiju gde deca borave sa vršnjacima iz različitih krajeva sveta. Kroz kratke izveštaje sa programa našeg profesora Vladimira možete iz dana u dan pratiti aktivnosti dece.

17.07-20.07.2019.
Krećemo za Majami, na još jedno lepo putovanje u Ameriku. Letimo preko Istanbula, put jeste dug, ali nas dočekuju divne stvari. Stižemo uveče i smeštamo se u hotel Marriott nedaleko od aerodroma. Sledećeg jutra odlazimo da vidimo Miami Downtown, finansijski deo Majamija. Šetamo se (ne baš prijatna varijanta), koristimo besplatni Metromover i u hotel se vraćamo gradskim busom. Sve smo probali.

Popodne krećemo za Orlando! Orlando se nalazi u centralnom delu Floride, nadimak mu je The City Beautiful, a zovu ga jos i The Theme Park Capital of the World jer ga ljudi najviše posećuju zbog tematskih parkova i zabave uopšte. Dan provodimo u čuvenom Universal’s Studios gde uživamo u rolerkosteru, simulacijama, Hariju Poteru, Simpsonovima… Sledećeg dana odlazimo u Kennedy Space Center i to na 50 godina od sletanja prve ljudske posade na Mesec 1969.godine. Imamo prilike da vidimo rakete i kapsule iz raznih svemirskih misija, lansirnu stanicu iz daljine, i saznajemo za šta je sve značaj NASA-e za svakodnevni život savremenog čoveka. Zahvaljujući NASA-i povećane su bezbednosne karakteristike aviona, došlo je do naglog razvoja medicine, imamo nove uređaje i materijale u domaćinstvu i još puno toga.
U povratku stajemo u West Palm Beach da nešto pojedemo. Uveče konačno stižemo na Barry University. Smeštamo se u sobe i željno očekujemo novi dan.

Orlando

Majami

21.07.2019.

Da li može bolji prvi susret sa Majamijem nego odlazak na Miami Beach? Naravno, Majami je više od toga, ali ovaj dan je bio predivan.

Busom odlazimo na South Beach i šetamo se duž Ocean Drive-a i uživamo u arhitekturi Art Deco-a. Ovaj stil je bio karakterističan za period između dva svetska rada i naglašava simetriju i geometriju, kao i odvažni kontrast boja. Fantastičan spoj sa plavim okeanom. Prošli smo pored hotela Carlyle i kuće kreatora Đanija Versaćea, koji je na tom mestu i ubijen davne 1997.godine.

Odlazimo na čuveni Lincoln Road Mall i ukrcavamo se na Duck Tour. Oduševljeni smo. Vozilo je amfibija koja nas vodi ulicama Majamija i potom ulazimo u okean. Vodič je zanimljiv, otkriva nam zanimljive činjenice, a pri tome se šali, pušta muziku, pravimo pravu žurku u Majamiju.

A onda – plaža! Zašto da ne? Uživamo u pesku i vodi, a poneki su odlučili da obave malu kupovinu u obližnjem Lincoln Rd Mall-u.

Vraćamo se u kampus puni utisaka.

22.07.2019.

Prvi dan nastave. Raspoređeni smo u grupe: Level 2, Level 3 i Level 5. Časovi su bili u toku prepodneva, a posle ručka predviđen je izlet. 

Prva stanica je Wynwood Walls, deo Majamija gde su bila skladišta i 2009.godine je Toni Goldman osnovao ovu zajednicu umetnika gde mnogi umetnici iz celog sveta oslikavaju murale.

Zatim odlazimo u Frost Museum, muzej nauke. Gledamo projekciju o crnoj materiji i uživamo u akvarijumu. Peške odlazimo u Bayside Marketplace i prolazimo pored AAA (American Airlines Arena) gde, između ostalih, nastupa i čuveni Miami Heat. Videli smo i Miami Freedom Tower, jedan od simbola Majamija.

Na kraju dana, čeka nas večera u Hard Rock Cafe-u. Atmosfera je vesela – jede se, ali se i igra i peva. Pravi utisak Majamija.

23.07.2019.
Danas je tzv. dupla smena. Ceo dan smo na kampusu i imamo časove pre podne, i posle podne nakon ručka. Popodne je bila kiša, jaka i kratka, tako da nije bilo strašno što smo ostali. Taman smo oprali veš i malo se odmorili. 
 
24.07.2019.
Još jedan lep dan za plažu. Put nas vodi u Fort Lauderdale, grad severno od Majamija, poznat i pod nazivom Venice of America. Grad je poznat po plaži, kanalima i skupocenim vilama. Prosečna godišnja temperature je 24 celzijusa. Voda je topla i čista. 
U vreme ručka odlazimo u Sawgrass Mills Outlet Mall. Ovaj kompleks je ogroman, ali su cene pristupačne. Uživamo u kupovini.
 
25.07.2019.
Danas je mirniji dan. Imali smo časove pre podne, a popodne je slobodno. Uberom smo otišli u Aventura Mall. Usput nas je uhvatila kiša, prava tropska. Eto, i to je Florida.
Imali smo sreće što smo popodne proveli u tržnom centru. Aventura Mall je najveći tržni centar u Majamiju sa raznovrsnom ponudom. Večerali smo u njihovom food court-u. Neko je uzeo sushi, neko meksičku i kinesku hranu, a bilo je onih koji nisu odoleli Shake Shack burgerima. Po oceni naših putnika, ovi burgeri su najukusniji.
 
 
26.07.2019.

Pre podne ponovo časovi. Prolazi sve u redu, ali čekamo današnji popodnevni izlet. Vreme između ručka i večere provodimo u mestu pod imenom Hollywood Beach and Broadwalk. Da li ste znali i da Majami ima deo grada koji se zove Hollywood? Plaža je divna i deci je do sada najlepša. Odmah ulazimo u vodu i sledi kupanje. Uveče je bio organizovan Talent show.

27.07.2019.

Pre podne smo imali časove, a popodne je slobodno vreme. Odlučujemo se da vreme provedemo na Miami Beach-u. Šetamo se, kupamo se i večeramo u srpskom restoranu prepoznatljivog imena Rakija Lounge.

28.07.2019.

Florida nisu samo plaže već i močvare. Odlazimo u nacionalni park Everglades na jugoistoku Floride. Prvo nas očekuje Air Boat Tour, vožnja kroz močvaru gde smo imali prilike da vidimo aligatore u vodi. Naoružali smo se sprejom protiv insekata. Izgleda da su oni opasniji od krokodila i aligatora. Nakon vožnje gledali smo show na Alligator Farm i slikali se sa malim aligatorom Larijem. Posle ovog izleta idemo u Dolphin Mall. Na putu do tržnog centra autobusom smo prošli kroz deo grada koji se zove Little Havana.

29.07.2019.

Danas je naporan dan. Dupla smena časova i graduation – dodela diploma. Nakon večera imamo trosatni izlet South Beach by Night gde imamo priliku da vidimo noćni život Majamija.

30.07.2019.

Još jedna divlja ekskurzija. Odlazimo na Key Biscayne. Kupamo se na plaži koja je drugačija od onih na koje smo navikli. Nema hotela ni restorana već je u divljini, tačnije na delu pod nazivom Cape Florida. U povratku odlazimo u Miami Seaquarium, jedan od najstarijih u SAD. Miami Seaquarium je u vreme otvaranja 1955. godine bio najveći okeanarijum na svetu.

31.07.2019.

Završava se naše lepo tropsko putovanje i vraćamo se kući.

Video galerija

Više informacija o programu saznajte klikom na: letnja škola engleskog u Majamiju.