Letnja škola u Njujorku 2019.

Iona College

17.07-31.07.2019.

GRUPNI POLAZAK SA PRATNJOM

Ovaj program omogućava deci da dožive kulturnu raznolikost Amerike, kao i da upoznaju vršnjake iz različitih krajeva sveta. Uz nastavu engleskog jezika, deca imaju priliku da obiđu sve značajnije tačke Njujorka. Kroz kratke Izveštaje sa programa možete iz dana u dan pratili aktivnosti dece.

17.07.2019.

Posle dugog, ali prijatnog leta, stigli smo u naš kampus. Sleteli smo bez problema, prošli veoma brzo pasošku proceduru i uputili se ka našem kampusu. Smešteni smo u Ajona koledžu (Iona College), u delu Njujorka koji se zove New Rochelle.

18.07.2019.

Današnji dan bio je predviđen za nastavu. Prepodne i poslepodne smo imali časove. Imali smo i kratkotrajni letnji pljusak, ali nam to nije pokvarilo raspoloženje jer nisu planirani obilasci. Upoznavali smo se sa kampusom i sa grupama.

19.07.2019.

Obilasci Njujorka mogu da počnu! Današnji dan bio je rezervisan za Strawberry Fields, Central Park, a posetili smo i Metropolitan Museum kao i Met Breuer Museum.  Veoma je toplo, ali to nas ne sprečava da uživamo u upoznavanju grada koji nikad ne spava. Veče je bilo predviđeno za različite aktivnosti, kako sportske, tako i ples.

20.07.2019.

Lepo vreme i upoznavanje Njujorka obeležili su i današnji dan. Posetili smo Ellis Island koji je bio prva stanica doseljenika iz Evrope, Severne Azije i sa Bliskog istoka na američko tlo. Danas se na ovom ostrvu nalazi muzej, na mestu gde su nekadašnji doseljenici čekali  na zdravstvene i birokratske preglede, nakon kojih bi im bio omogućen ulaz u zemlju. Bez daha nas je ostavio čuveni Kip slobode (Statue of Liberty). Nastavak dana doneo nam je pešačku turu po gradu u okviru koje smo videli 9/11 Memorial i čuveni Wall Street, a neki od nas su se i slikali ispred Freedom Tower-a.

21.07.2019.

Još jedan dan bio je rezervisan za obilaske. Danas su na programu bili Lincoln Center i Columbus Circle, kao i šetnja kroz čuveni Central Park i šoping na Fifth Avenue.

22.07.2019.

Danas smo prepodne imali nastavu, a popodne ćemo ići u centar mesta New Roshelle u kom se nalazi Iona College da prošetamo. Na kampusu sa nama su i Italijani, Francuzi, Kazahstanci, Rusi i Španci. Veče je rezervisano za zanimljive aktivnosti u okviru kampusa.

23.07.2019.

Danas smo i prepodne i popodne imali nastavu. Kao i svakog dana, uveče imamo organizovan program aktivnosti. Danas je naš Marko slavio rođendan. Škola je obezbedila tortu za slavljenika, a Egida Domino pice. Lepo smo se proveli proslavljajući zajedno.

24.07.2019.

Danas su na programu bili Brooklyn Bridge & Civil Center. Posetili smo i Chinatown i Little Italy. Uživali smo šetajući kroz delove grada koje smo ranije videli samo u filmovima.

25.07-26.07.2019.

Imali smo više slobodnog vremena za odmor i rekreaciju. U petak smo šopingovali u Woodbury Common Premium Outlets.

27.07.2019.

Nakon malo predaha, danas smo imali nastavne blokove i prepodne i poslepodne. Nakon drugog bloka nastave išli smo na bejzbol utakmicu Staten Island Yankees na Richmond County Bank Ballpark. Pogled na grad odavde je neverovatan.

28.07.2019.

Naše upoznavanje Njujorka se nastavlja. Posetili smo Top of the Rock i Rockefeller Plaza. Dan smo završili večerom u Hard Rock Cafe Times Square.

29.07.2019.

Današnji dan bio je baš ispunjen. Posetili smo SoHo i Greenwich Village, zatim smo išli na Chelsea Waking Tour (Chelsea Market, The Highline i Herald Square). Uveče smo gledai HBO film u Brayant parku.

30.07.2019.

Naše putovanje se približilo kraju. Danas je bio još jedan uzbudljiv dana Coney Island Beach & Boardwalk, nakon toga slobodno vreme i uveče večernje aktivnosti.

31.07.2019.

Naše putovanje približilo se kraju, puni utisaka polazimo kući.

Galerija za prvu nedelju programa

Galerija za drugu nedelju programa

– Video snimci za prvu nedelju programa

 

 

 

Kampus

– Hrana u kampusu

Doručak

Večera

Više o programu saznajte klikom na: letnja škola engleskog u Njujorku.