Sandrini utisci sa Malte

Iz godine u godinu naši polaznici se vraćaju sa Malte puni utisaka. Spoj učenja jezika i letovanja odličan je način da se provede godišnji odmor i steknu veštine potrebne za posao. U nastavku pročitajte kako je našoj polaznici Sandri bilo u školi EC na Malti, na programu 30+, u gradu St Julianˈs.

Vratila sam se sa Malte, pa da se javim.

Smeštaj je bio dobar, blizu škole- peške nekih 15 min. Takođe blizu gradske plaže – 10 min peške.

Bilo nas je sedmoro (prosek godina 23, ali mi to nije mnogo smetalo) svako je imao svoju sobu i kupatilo.  Stan je potpuno opremljen, sa mašinom, peglom za veš, sudovima… Spremačica (koja je iz Srbije) dolazi i sređuje jednom nedeljno. Tako da, ako izuzmem to da su ponekad moje kupatilo koristila dva momka iz Italije i Turske, primedbe nemam. Život sa ljudima iz svih krajeva sveta je odlična prilika da se koristi jezik.

Malta-nastava-škola jezika

Škola je bila dobra, prve nedelje sam imala odlične profesore, u drugoj su ih promenili za neke mlađe i malo opuštenije. Malo opuštenija varijanta nego u Vankuveru ali opet jako dobar kvalitet usluge. Škola na Malti ima dosta vannastavnih aktivnosti tako da za svakoga ima ponešto. St Julianˈs je malo mesto koje vrvi od mladih, noćnog života. Grad pored, Sliema, jako je lep, peške na 10 minuta udaljenosti. Svako veče sam pešacila 5-8 km, tako da sam imala sjajnu rekreaciju. Sve u svemu jako dobro iskustvo, jako sam zadovoljna.

Čujemo se i vidimo nekom drugom prilikom.

Hvala na saradnji.

Sandra