Utisak iz Berlina

Ukoliko planirate da upišete kurs jezika u inostranstvu, najbolja preporuka Vam je iskustvo prethodnih polaznika. Ukoliko Vas zanima kako je Egidinoj polaznici Zorici bilo na kursu nemačkog jezika u Berlinu, pročitajte utisak koji sledi!

destination_carousel_berlin

“GLS je škola koja ima dobro osmišljen program za spontano oslobađanje pri izražavanju na nemačkom jeziku. Posle dve nedelje kursa na naprednom nivou, sa većom lakoćom govorim nemački jezik, tečnije i preciznije. Kada se pohađa standardni kurs, nastavu drže dva nastavnika, pa je zanimljivo to što imaju različite pristupe i sa svakim od njih se na različit način usvajaju nova pravila i proširuje se vokabular. Pošto postoji veliko interesovanje za GLS, grupe su od oko 10-12 učenika, što je jedino što meni nije odgovaralo, ali i samo okruženje u kojem se sve vreme govori tim jezikom znači mnogo.

Škola organizuje svakodnevne vannastavne aktivnosti, kao što su predavanja, posete muzejima, izložbama, obilasci grada.

To je jedan način da se upozna Berlin i da se istovremeno uči jezik, jer su i vannastavne aktivnosti na nemačkom jeziku.

Ukoliko se odabere smeštaj u nekoj od porodica u Berlinu, može se videti kako ona funkcioniše, pri čemu postoji mogućnost da će se putovati do škole, ali se i na taj način upoznaje njihov transportni sistem i sve njegove prednosti.

Pozdrav 🙂

Zorica”

Berlin-OberbaumBridge_1600

 

Ukoliko volite nemački jezik i želite da ga naučite i usavršite, Egida vam može pomoći u tome. Nemački možete učiti u školama u Nemačkoj i Austriji. Više o kursevima nemačkog i školama u ovim gradovima saznajte klikom na: škole nemačkog u Nemačkoj i škola nemačkog u Austriji.