Utisak iz škole engleskog jezika na Malti

Ukoliko vas zanima kako je Egidinoj polaznici Katarini bilo na kursu engleskog jezika na Malti, pročitajte utiske koji slede! Više o školi engleskog jezika Sprachcaffe i kursevima koje možete upisati saznajte klikom na: učenje engleskog jezika na Malti.

Poštovani,

Ovom prilikom bih podelila svoje utiske sa Malte, na kojoj sam bila tri nedelje.

Počela bih pre svega od same škole. Ja sam uplatila intezivni kurs (6 časova dnevno) i zaista mi nije bilo naporno. Časove sam imala od 9 do pola 3, sa dve pauze između časova od po pola sata. Prva dva časa se radi speaking, reading i listening, druga dva časa gramatika, i poslednja dva časa proširivanje vokabulara. Svakog petka smo imali neki mini test, kako bismo samo videli da li smo naučili sve sto smo prethodno radili nedelju dana. Domaći smo imali skoro svaki dan, ali ništa previše obimno ili teško. Časovi su zaista bili kvalitetni, i atmosfera je bila opuštena.

Malta-Streets-Summer

Smeštaj. Bila sam sama u sobi, sobe su male ali pristojne, čiste. Posteljinu su nam menjali jednom nedeljno, ali su skoro svaki drugi dan odnosili smeće iz sobe. Kupatilo je takođe zaista normalno i čisto.

Hrana. Doručak sam spremala sama, supermarket je zaista u blizini škole, a ručak i večeru sam imala u školi. Hrana je loša, male su porcije, nema neki izbor, i ručak je do pola 2, pa morate da jedete do tad, jer se kuhinja posle zatvara do pola 8. Od hrane imaju paste, pice, burgere, salate, meso. Male su porcije i zaista ništa specijalno.

Malta-Valletta

Malta je divna, ima sta da se obiđe, vidi, za mene je ovo putovanje bilo divno iskustvo, upoznala sam dosta ljudi, kako iz inostranstva tako i ostale iz naše zemlje koji su bili tamo i učili jezik. Preporučujem svakom, jedno zaista divno iskustvo!

Puno pozdrava, Katarina