Utisci iz škole na Malti (I deo)

Zadovoljstvo nam je kada se naši polaznici sa kurseva jezika vrate puni pozitivnih utisaka i sa željom da ponovo putuju preko Egide. Prenosimo vam utiske sa kursa engleskog jezika u  školi Sprachcaffe na Malti:

Draga Ana,

Ne želim, ali ispadoh “najgora od sve dece”… Obećala sam Vam se javiti čim stignem ali kolotečna mi je odredila ritam i evo sada se javljam.

Još jedanput, hvala na Vašem profesionalizmu, u današnjem mediokretskom društvu, malo je mladih ljudi tako posvećenih poslu.

malta-kurs-engleskog

Evo detalja koje sam Vam obećala, neke ću možda ponoviti:

– Nema potrebe za nošenjem rečnika, kao što ste preporučili. Svi smo koristili rečnike preko telefona sa interneta.

– Internet je besplatan u delu bazena, učionica, bistroa (to je zapravo manji restoran ali ga tako zovu).  U sobama se plaća internet.

– Na času se koristi telefon često za traženje nekih informacija u skladu sa temom časa.

– Slika ne treba, web kamericom je naprave i odmah urade karticu koja ja zapravo lična karta.

– Preporuka je ostaviti pasoš i vrednosti u sef. Najam je 3 eura nedeljno.

– Svi su ljubazni i predusretljivi.

malta

– Prilikom preuizimanja ključa dobije se brošurica u kojoj stvarno piše sve što je potrebno. Od radnog vremena bistroa do upozorenja da ako si žensko i neprimereno obučena hodaš kasno noću mračnim ulicama nije bezbedno.

– U apartmanu u zajedničkom delu postoje svi potrebni kuhinjski elementi. Frižider i zamrzivač, mikrotalasna, šporet sa rernom, posluđe…. U blizini je dobro snabdeven market.

– Pačevil je centar, deo grada, gde se održavaju žurke, gde su prodavnice….. Krade se mnogo! I svi sugerišu da se ništa ne nosi u rukama samo nešto novaca u džepu, ni telefon.

kurs-engleskog-malta

– Treba iskoristiti ekskurzije koje su u ponudi za obilazak Malte.  Obavezno upozoriti mlade ljude da vode računa pri plivanju. Dvoje mladih se udavilo i kažu da je to čest slučaj. Naime, more je veoma duboko, struje su jake i špilje (jedna je iza mene na slici) su opasne bez vodiča. E, što se tiče ekskurzija mnogi prave izlet u Barselonu, avio karte su povoljne od Malte do Barselone.

– Dok je proleće, na Malti je hladno, zapravo, onog sekunda kada sunce koje peče zađe je hladno i sve vreme duva veoma hladan vetar. Jedino se turisti kupaju. 🙂

To su praktični detalji. Inače, druženje, osećaj celog sveta na jednom mestu je predivan, bar za mene. Sada sam na fb prijatelj sa njima, pravo bogatstvo!

Pozdrav,

Stanka

Ukoliko i Vi želite da usavršite svoje znanje nekog stranog jezika, Egida vam može pomoći da odaberete pravu školu i destinaciju, u skladu sa Vašim afinitetima. Kursevi jezika u inostranstvu prilika su da učite jezik u okruženju u kome se koristi, kao i da steknete poznanstva sa ljudima iz celog sveta i doživite jedno neponovljivo iskustvo. Drugi deo utisaka pročitajte klikom na: utisci sa Malte, II deo.