Utisci iz škole nemačkog u Frankfurtu!

Frankfurt je grad koji oduševljava u svakom pogledu. Sinonim je za bogatstvo i eleganciju, a važi za jedan od najznačajnijih ekonomskih centara Evrope. Drugi je po važnosti finansijski centar u Evropi, odmah  posle Londona.

Grad obiluje istorijskim znamenitostima, a samo neke od njih su katedrala Dom St. Bartholomaus, crkve Paulskriche i Liebfrauenkirche.. Za one koji vreme žele da posvete zabavi, na raspolaganju im je šetalište u centru grada, zološki vrt, sportski stadion Commerzbank – Arena, ali i mnogi restorani, pozorišta, kafići i butici širom grada.

destinations-frankfurt-attractions-hero

Škola nemačkog jezika za mlade locirana je u starom, rezidencijalnom delu grada, nedaleko od samog centra Frankfurta. Škola pripada organizaciji Sprachcaffe, koja nudi učenje 7 svetskih jezika na 30 destinacija širom sveta. Polaznici iz celog sveta se odlučuju za Sprachcaffe  jer im učenje nemačkog u opuštenoj atmosferi omogućava da lako prevaziđu nesigurnost kada je u pitanju komunikacija na stranom jeziku sa drugim polaznicima. Kursevi traju dve i više nedelja Na početku kursa radi se test znanja kako bi se učenik našao u odgovarajućoj grupi prema svom nivou znanja, a na kraju kursa svaki polaznik dobija sertifikat.

Više o kursevima nemačkog u ovoj školi, kao i o smeštaju saznajte klikom na: škola nemačkog u Frankfurtu za mlade.

Ukoliko želite da učite nemački u Frankfurtu, najbolja preporuka biće vam iskustvo jedne od polaznica:

Putovanje u Frankfurt me je oduševilo. Pre podne imali smo nastavu (od 9h pa do 12h ili 13h, u zavisnosti od dogovora), dok smo popodne uglavnom imali organizovane obilaske grada, a ponekad i slobodno popodne. Obišli smo Geteovu kucu, Geteov toranj, putovali u Kelkhajm (obližnje selo), išli na bazen, u zooloski vrt, u bioskop, na kuglanje, plovili Majnom i još mnogo toga.

Nekoliko prijatelja i ja smo jedan dan obišli i galeriju, u okviru slobodnog vremena. Drugi polaznici bili su uglavnom iz Evrope (Belgija, Francuska, Grčka, Luksemburg, Estonija, Poljska, Mađarska, Bugarska, Italija, Španija, Finska, Rusija, Turska (računam je u Evropu, jer je u pitanju Istanbul), ali i iz Kanade, SAD i Meksika.

frankfurt

Moj govorni nemački znatno se popravio, jer sam 24 časa dnevno bila prisiljena da pričam ili na engleskom ili na nemačkom, za šta mislim da je bilo jako dobro, mada sam se pre polaska prilično uplašila, posebno jer sam išla sama. Ostali polaznici su bili zaista sjajni, i sa svima njima sam ostala u kontaktu. Ne bih mogla da izdvojim najlepši dan a ni najlepši dogadjaj, sve je bilo podjednako lepo i zanimljivo. Nas nekoliko samo posebno voleli da šetamo sami gradom, da ga bolje upoznajemo.

Aleksandra