Utisci polaznika kurseva nemačkog jezika u Berlinu!

Ukoliko vas zanima kako je Egidinim polaznicima bilo na kursevima nemačkog jezika u Berlinu, pročitajte utiske koji slede! Više o školi nemačkog jezika GLS i kursevima na koje možete upisati vaše dete, saznajte klikom na: učenje nemačkog jezika u Berlinu.

Dejan, 44, dvonedeljni kurs

Išao sam na standardni kurs i mogu reći da sam jako zadovoljan. Nastavnici su baš prijatni, ali u isto vreme vrlo profesionalni na predavanjima. Sve je baš profesionalno. Svidela mi se i lokacija škole, jer u blizini ima dosta barova, kafića i prodavnica. Definitivno bih ponovo upisao kurs jezika u GLS!

Marija, 31, mesec i po dana

Veoma su mi se svideli predavači, jer su jako profesionalni i učinili su moje učenje nemačkog jako zanimljivim, iako je dosta težak jezik. Ipak, mislim da je optimalno vreme za učenje nemačkog neka 2-3 meseca. Ja sam za mesec i po uspela da naučim da se sporazumem, a da ne pitam ljude oko mene ništa na engleskom (da pitam na ulici za pravac, čitam, kupim sitnice u supermarketu), ali da bih ga baš lepo progovorila, mislim da bi mi trebao još mesec ili dva.

Miloš, 24, dvonedeljni kurs

Najbolje od svega mi je bilo to što nisam koristio srpski jezik apsolutno nigde! Sve vreme sam se trudio da što više toga zapamtim i odmah primenim na ulici, a i družeći se sa drugim polaznicima škole iz celog sveta. Upoznavanje ljudi iz drugih zemalja je jedno neponovljivo iskustvo. Sa svima sa kursa sam ostao u kontaktu, tako da ćemo nastaviti da se čujemo na nemačkom jeziku. Sigurno ću sledećeg leta opet upisati kurs jezika u ovoj školi, kako bih nastavio gde sam stao.

Tamara, 21, tronedeljni kurs

GLS je stvarno dobra škola. Nastavnici su odlični, nastava je zanimljiva, kao i vannastavne aktivnosti koje organizuje škola. Upoznala sam mnogo novih prijatelja iz Italije, Španije, Slovenije, Francuske. Ovo je jedno izvanredno iskustvo i svima bih preporučila da upišu kurseve jezika u inostranstvu, jer nema boljeg načina da se progovori strani jezik.

Činjenica da već drugu godinu za redom idem na kurs nemačkog u ovoj školi najbolje govori o tome koliko sam oduševljena! Prošle godine sam bila na tronedeljnom kursu i oslobodila se da “progovorim” na nemačkom, bez straha da će mi se neko smejati što grešim. Profesori su divni i zaista umeju da motivišu i inspirišu polaznike. Imala sam sreće da imam zaista dobre predavače, od kojih sam mnogo toga naučila i radujem se što opet idem, ovaj put na četiri nedelje. Da ne zaboravim, upoznala sam divne ljude s kojima se i dan danas dopisujem na nemačkom. Oni su mi bili cimeri u zajedničkom stanu. Jednom rečju, predivno iskustvo!

Berlin-Gendarmenmarkt-Konzerthaus-Deutscher-Dom