Utisci iz Moskve

Ukoliko želite istinski da “progovorite” strani jezik koji učite, najbrže ćete to postići u zemlji u kojoj je on zvanični. Pročitajte utiske našeg polaznika Alena koji je pohađao kurs ruskog jezika u školi Liden & Denz u Moskvi.

Škola u Moskvi se nalazi u centru grada, blizu Belorusskaya železničke stanice. Učionice su u prizemlju zgrade Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Škola poseduje 11 učionica opremljenih najnovijom opremom i besplatnim pristupom internetu. Najbliža metro stanica nalazi se na 5 minuta hoda.

Više o školi saznajte klikom na: škola ruskog jezika u Moskvi.

Dobar dan Tamara,
Izvinjavam se što Vam tek sad pišem. Nakon povratka iz Moskve sam odmah išao nekim obavezama u Banjaluku, pa evo tek sad imam nešto vremena.

Odmah želim reći da je organizacija i usluga od strane Egide bila besprijekorna, srdačno hvala! Škola Liden & Denz u Moskvi je na dobroj lokaciji, prijem je bio ljubazan, test za procjenu dosadašnjeg poznavanja jezika mi doduše nije ostavio najbolji utisak, jednostran je. Bitnije od toga je doduše relativno mali broj studenata na nivou B1 i iznad, tako da su grupe bile male, a predznanja malo previše različita. Mojoj navici učenja stranih jezika (pretežno autodidaktično) ova nastava nije u potpunosti odgovarala. Ipak, smatram da se kurs može preporučiti, pogotovo studentima koji su još ispod nivoa B1. Boravak u stanu s drugim studentima mi se veoma svidio, od strane škole je sve bilo dobro organizirano, a druženja s ostalim studentima su bila veoma zabavna i dovela do novih prijateljstava.

Eto, toliko bih imao reći. A jedno od navedenih prijateljstava mi inače daje mogućnost skoro svakodnevne komunikacije na ruskom, što meni predstavlja idealan način za unapređenje mojih govornih sposobnosti.

Ako imate pitanja, odnosno ako želite nešto detaljnije znati, samo recite.

Alen (41)