Vaterpolo kamp na Malti

Škola

MARCO RISSO

Vaterpolo kamp

Marco Risso vaterpolo kamp već osmu godinu za redom uspešno, pod organizacijom SPR Travel Malta, vodi dečiji vaterpolo kamp za polaznike od 13 do 18 godina u Birzebugi na Malti i sa ponosom ističe svoje petnaestogodišnje prisustvo i aktivnost u sportskom turizmu. Kamp se bazira na vaterpolo treninzima na kojima polaznici usavršavanju svoje individualne sportske veštine i taktičku svest, istovremeno boraveći u internacionalnom okruženju.

Vannastavni program obuhvata različite aktivnosti koje koje su sastavni deo vaterpolo kampa. Polaznici će ići u posetu Nacionalnom bazenu i imati priliku da gledaju utakmice seniora, ali i da igraju  prijateljske utakmice sa lokalnim junior klubovima. U cenu programa uključene su 3 aktivnosti nedeljno, a neke od njih mogu biti i odlasci na plaže van grada, društvene igre, obilasci znamenitosti Malte (Valeta, Mdina) i druge…

Destinacija

Malta je najmanja južnoevropska, ostrvska država lokalizovana u centralnom Mediteranu. Sastoji se od tri ostrva: Malte, Gozo i Komino, od kojih je Malta najnaseljenije i najveće. Karakteriše je kamenita obala, a peščane plaže pretežno su smeštene na severu ili samom jugu ostrva.

U južnom delu Malte smeštena je i Birzebuga, malo primosko mesto izuzetno popularno kod turista i lokalnih Maltežana koji žele odmor. Gradić je izgrađen oko zaliva Pretty Bay koji ima pregršt prodavnica, kafea, restorana i hotela, ali i prepoznatljivu peščanu plažu.

Nakon kupanja i zabave u zalivu, tu su i zanimljivosti poput Ghaar Calam pećine i muzeja, Borg in-Nadur ostataka hrama koji datira iz bronzanog doba, ali i drugih znamenitosti.

Kursevi

Program obuhvata 6 sesija vaterpolo treninga nedeljno (svaka sesija traje dva sata), a treninge sprovode sportisti koji su među top trenerima u evropskom vaterpolu. Pored toga, u program je uključeno i 5 časova engleskog jezika nedeljno u Birzebbuga školi kod profesora koji su kvalifikovani i licencirani za podučavanje internacionalnih polaznika. Škola je smeštena u samom centru grada i na svega nekoliko minuta nalazi se bazen u kojem se odvijaju treninzi, kao i hotel gde su polaznici smešteni.

Kamp su do sada pohađali dečaci i devojčice od 11 do 18 godina iz skoro svih zemalja Evrope, ali i iz SAD, Kanade, Južne Afrike i drugih. Program se organizuje uz podršku Malta Tourism Authority, vladine organizacije za licenciranje turističkim programa na Malti. Deci je obezbeđen 24 časovni nadzor na svim aktivnostima

Smeštaj

Smeštaj polaznika organizovan je u hotelu sa 3* pod nazivom Seabreeze. Smešten je na samo 5 minuta hoda od bazena i škole u Birzebugi, u zalivu Pretty Bay. Polaznici su smešteni u jednokrevenim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa kupatilom i u sobe su raspoređeni po polu. Program uključuje pun pansion koji obuhvata ručak za poneti, ali je večera topao obrok.

Polaznicima je obezbeđen 24 časovni nadzor tokom trajanja programa. Tokom treninga o deci vode računa treneri, ali i spasioci koji su sve vreme prisutni na bazenu. Pored toga, na raspolaganju je i doktor i fizioterapeut 24 časa dnevno. Polaznicima se preporučuje uplata međunarodnog putnog osiguranja u zemlji iz koje potiču.

Transfer od/do aerodroma obezbeđen je polaznicima programa. Transfer podrzumeva da predstavnik dočeka polaznika na aerodromu, doveze ga do hotela i sprovede do aerodroma u povratku kući.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print