Kursevi italijanskog jezika na moru

Škola

Centro Giacomo Puccini

Ova škola italijanskog jezika nalazi se u samom centru Vijaređa, na pešačkoj udaljenosti od plaže. Osnovana 1988. godine, ponosi se svojom dugogodišnjom tradicijom i priznata je od strane italijanskog Ministarstva za obrazovanje. Škola pruža širok spektar različitih kurseva u periodu od početka aprila do kraja oktobra.

Kursevi jezika počinju svakog ponedeljka za polaznike koji poseduju predznanje, potpuni početnici mogu početi određenim datumima i to uglavnom 2 puta mesečno. Dužinu trajanja programa određuje sam polaznik kursa. Nastavni kadar posebno je kvalifikovan za rad sa stranim polaznicima, a nastava se sprovodi u malim grupama i prilagođena je polazniku prema znanju jezika koje poseduje.

Vreme van nastave – Polaznicima škole pruža se mogućnost da upoznaju italijansku istoriju i kulturu. Pored istorijskih znamenitosti, na raspolaganju su posete vinskim podrumima, filmske večeri, zabave na plaži i u diskotekama, jedrenje i posete kulturno-istorijskim gradovima. U neposrednoj blizini grada nalazi se Piza, a nedaleko su i Firenca i Luka, čiju posetu nikako ne treba propustiti. Plaže, sunce, more, dobra hrana, noćni život, mnogo novih i različitih ljudi, upotpuniće Vam učenje italijanskog jezika.

Destinacija

Ovaj italijanski grad nalazi se na samoj obali Tirenskog mora i najatraktivnije je letovalište severne Toskane. Beskrajno duge plaže i veoma uzbudljiv noćni život su ono što ovaj grad čini idealnim mestom za odmor i provod uz usavršavanje i učenje italijanskog jezika. Paralelno sa plažom prostire se najpoznatija ulica i promenada u gradu – La Passeggiata di Viareggio. Posebna zbog šetališta bez saobraćaja, ova ulica puna je restorana, barova, mnogobrojnih butika i drugih turističkih atrakcija.

Za ljubitelje prirode, okolina grada posebno je zanimljiva za istraživanje planinskih sela i okolnih brda. Jezero Lago Massaciuccoli pravo je mesto za one koji vole jedrenje, a ono što nikako ne treba propustiti jeste poseta pećini Carrara, odakle je potekao mermer za Mikelanđelovog Davida.

Kursevi

Škola pruža mogućnost učenja i usavršavanja italijanskog jezika na sledećim kursevima:

  • Standardni kurs jezika (20 časova nedeljno) – održava se tokom čitave godine, za polaznike svih nivoa;
  • Intenzivni plus kurs jezika – sačinjen od standardnog kursa i dodatnih 5 ili 10 časova individualne nastave;
  • Privatna tj. individualna nastava ili rad u manjim grupama sa maksimalno tri polaznika;

Škola u ponudi ima i specijalizovane kurseve jezika:

  • Semestralni kursevi jezika za polaznike koji žele da usavrše italijanski jezik ili da se pripreme za studije. Program traje od 12 do 24 nedelje;
  • Ispitni kursevi pripreme za polaganje DELI, DILI, DILC, DALI, DALC ispita;
  • Profesionalni kursevi jezika – poslovna korespondencija, italijanski za pravnike, bankare, stjuardese, ugostitelje i hotelijere, arhitekte, turističke radnike, modne kreatore, dizajnere i sl;
  • Kurs kulinarstva koji je namenjen svima koji žele da otkriju tajne čuvene italijanske kuhinje;
  • Kurs za seniore koji pored standardnog kursa jezika obuhvata i organizovane kulturne i zabavne aktivnosti i posete, kao i celodnevne vikend ekskurzije do Firence.

Smeštaj

Škola na raspolaganju ima više tipova smeštaja: porodični smeštaj, smeštaj u apartmanima, hotelski smeštaj, ali i mogućnost rezervacije mini rezidencija i privatnih apartmana. Porodični smeštaj podrazumeva jednokrevetne ili dvokrevetne sobe uz noćenje sa doručkom ili polupansionom. Smeštaj u apartmanima podrazumeva da biste apartman delili sa drugim polaznicima ili vlasnikom stana, kao i zajedničke prostorije (kupatilo i kuhinju), dok biste bili smešteni u jednokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi. Na zahtev, pored uobičajenog vida smeštaja, možete rezervisati i mini rezidenciju, privatni apartman, hotel i drugo.

Akreditacije

CSN

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print