Privatne srednje škole u SAD, Teksas

Škola

The Village School

The Village School je privatna srednja škola za učenike od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole. Nalazi se u Hjustonu u državi Teksas, SAD, a osnovana je 1966. godine. Vremenom se škola širila i danas predstavlja veoma privlačnu školu za internacionalne učenike iz preko 50 zemalja. Škola je 2008. godine uvela pripremu za fakultet i IB program, te je 2012. godine uspešno maturirala prva generacija tog programa.

Škola se prostire na preko 11 hektara u rezidencijalnom delu zapadnog Hjustona. Kampus se sastoji od oko 6500 m² objekata i površina posvećenih učenicima od predškolskog uzrasta do 6. razreda i oko 9000 m² za starije učenike. Pored ovoga, škola ima u planu da nastavi sa proširivanjem postojećeg kampusa.

Veoma posvećeno i brižno osoblje trudi se da na pravi način pripremi buduće studente za uspešan upis na najprestižnije koledže i univerzitete širom sveta. Škola nudi odličan edukativni program za srednjoškolce, među kojima su: priprema za koledž, AP (Advanced Placement Courses) i IB (International Baccalaureate Programme). Škola uspeva da održi svoju reputaciju kroz interaktivnu i zabavnu nastavu. Učenici su fokusirani, angažovani i motivisani nastavom koja se bazira na naprednom akademskom, naučnom i fizičkom obrazovanju, vannastavnim aktivnostima i angažovanjem u zajednici. Nastavnici se trude da svaki učenik pokaže svoj maksimum.

Profil

Lokacija škole: West Houston, gradska sredina

Godina osnivanja: 1966.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 3-18 godina

Broj učenika: 690 (30% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: William P. Hobby Airport 22 km, George Bush Intercontinental Airport 34km

Nastavni programi:  High School Diploma, IB Program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu:  58.350 $

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

U školi je veoma izražen osećaj familijarnosti i pripadnosti, te je okruženje u kojem se učenici druže i borave sigurno. Kampus je maksimalno obezbeđen, što stvara bezbrižno okruženje za obrazovanje. Odnos broja učenika i nastavnika je 6:1, tako da učenici imaju izvanrednu akademsku podršku.

Kao sastavni deo obrazovanja, učenici srednje škole imaju uključena i edukativna putovanja, tokom kojih imaju odličnu priliku da se zbliže sa svojim vršnjacima i nastavnicima (moto škole je „život je putovanje, a ne destinacija“). Putovanja uključuju obilazak raznovrsnih prirodnih područja, gde između ostalog uče i da grade timski duh. U okviru škole nalazi se veliki broj učeničkih klubova i organizacija – od umetnosti, preko plesa, filma, školskih novina, do humanitarnih i sportskih aktivnosti.

Škola praktikuje prilično zahtevan nastavni plan sa opcijom da od 3. razreda srednje škole učenik krene na IB program. Postoji mogućnost izbora individualnih predmeta u okviru IB programa ili završetak kompletnog programa IB diplome, uključujući CAS (Creativity, Action and Service), EE (Extended Essay) i TOK (Theory of Knowledge).

Uslovi upisa

  • Popunjena aplikacija škole;
  • Preporuka direktora škole;
  • Preporuka nastavnika engleskog;
  • Preporuka nastavnika matematike;
  • Svedočanstva prethodnih razreda;
  • TOEFL, SLEP ili SSAT;
  • Telefonski intervju.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print