Privatne srednje škole u SAD, Teksas

Village srednja skola u americi

Škola

The Village School

The Village School je privatna srednja škola za učenike od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole. Nalazi se u Hjustonu u državi Teksas, SAD, a osnovana je 1966. godine. Vremenom se škola širila i danas predstavlja veoma privlačnu školu za internacionalne učenike iz preko 50 zemalja. Škola je 2008. godine uvela pripremu za fakultet i IB program, te je 2012. godine veoma uspešno maturirao 61 učenik.

Škola se prostire na preko 11 hektara u rezidencijalnom delu zapadnog Hjustona. Kampus se sastoji od oko 6500 m2 objekata i površina posvećenih učenicima od predškolskog uzrasta do 6. razreda i oko 9000 m2 za starije učenike. Pored ovoga, škola ima u planu da nastavi sa proširivanjem postojećeg kampusa.

Veoma posvećeno i brižno osoblje trudi se da na pravi način pripremi buduće studente za uspešan upis na najprestižnije koledže i univerzitete širom sveta. Škola nudi odličan edukativni program za srednjoškolce, među kojima su: priprema za koledž, AP (Advanced Placement Courses) i IB (International Baccalaureate Programme). Škola uspeva da održi svoju reputaciju kroz interaktivnu i zabavnu nastavu. Učenici su fokusirani, angažovani i motivisani nastavom koja se bazira na naprednom akademskom, naučnom i fizičkom obrazovanju, vannastavnim aktivnostima i angažovanjem u zajednici. Nastavnici se trude da svaki učenik pokaže svoj maksimum.

Profil

  • Lokacija škole: gradska sredina
  • Godina osnivanja: 1966.
  • Religija: nereligijska škola
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: 3-18 godina
  • Broj učenika: oko 1300, u srednjoj školi 390, 100 učenika je u internatu
  • Najbliži aerodrom: William P. Hobby Airport 22km, George Bush Intercontinental Airport 34km
  • Nastavni programi: Pre-Kindergarten, Lower School, Middle School, High School, IB Program
  • Cena za internacionalne učenike: od 44.700$ + 6.000$ na ime troškova smeštaja za vreme američkih praznika, nastavni materijal, uniforme, telefon i slično. Cena školarine i smeštaja za školsku 2014/2015. godinu.
  • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

U školi je veoma izražen osećaj familijarnosti i pripadnosti, te je okruženje u kojem se učenici druže i borave sigurno. Kampus je maksimalno obezbeđen, što stvara bezbrižno okruženje za obrazovanje. Odnos boja učenika i nastavnika je 6:1, tako da učenici imaju izvanrednu akademsku podršku.

Kao sastavni deo obrazovanja, učenici srednje škole imaju uključena i edukativna putovanja, tokom kojih imaju odličnu priliku da se zbliže sa svojim vršnjacima i nastavnicima (moto škole je „život je putovanje, a ne destinacija“). Putovanja uključuju obilazak raznovrsnih prirodnih područja, gde između ostalog uče i da grade timski duh. U okviru škole nalazi se veliki broj učeničkih klubova i organizacija – od umetnosti, preko plesa, filma, školskih novina, do humanitarnih i sportskih aktivnosti.

Škola praktikuje izuzetno rigorozan nastavni plan sa opcijom da od 3. razreda srednje škole učenik krene na IB program. Postoji mogućnost izbora individualnih predmeta u okviru IB programa ili završetak kompletnog programa IB diplome, uključujući CAS (Creativity, Action and Service), EE (Extended Essay) i TOK (Theory of Knowledge).

Uslovi upisa

Potrebno je da kandidati imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da učenici imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (SLEP, TOEFL) i da prilože dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), 2 preporuke nastavnika iz dosadašnje škole, da urade interni školski test i intervju.

Škola u ponudi ima i usavršavanje engleskog jezika za internacionalne učenike (English Language Learners – ELL) gde se usavršavaju jezičke osnove (čitanje, pisanje, konverzacija),  a učenicima je pružena i mogućnost dodatnog usavršavanje engleskog jezika (English Language Support  – ELS), kako bi dodatno, još bolje i brže usavršili jezik. Tokom osnovnih predmeta poput matematike, društvenih i prirodnih nauka, učenici će nastavu pohađati sa američkim učenicima. Trenutno trećina učenika u srednjoj školi ima minimum jednog učenika koji je na ELL programu ili minimum po jednog učenika koji je na ELS programu.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju