Warminster

Warminster School: students sitting on the steps in front of the school

Škola

Kako priliči školi sa dugom istorijom, kampus čine brojne istorijske zgrade. Odeljenje za istoriju, na primer, smešteno je u najstariju zgradu škole, koju je osnovao vikont Vejmut 1707. Više miliona funti vredan razvojni program primenjen je u poslednjih nekoliko godina i pa je tako otvoren novi državni centar nauka i umetnosti, nova biblioteka, centra za dizajn i tehnologiju, kao i dodatni sadržaji za smeštaj, a postojeći internatski smeštaj je značajno renoviran.

Škola je sada akreditovana kao svetski priznata škola za IB program koja nudi International Baccalaureate Diplomu kao alternativa A level programu. To je sve popularniji izbor za mnoge od učenika, pa se trude da i ostale programe prilagođavaju novim trendovima.

Profil

 • Lokalitet: Gradski
 • Godina osnivanja: 1707.
 • Religija: Anglikanska crkva
 • Tip škole: Prep/Junior School up to 11; Senior School 11-18
 • Polna struktura: Mešovita
 • Starosna struktura: Svi učenici 3 – 18 godina; Bording učenici 7 – 18 godina
 • Ukupna školarina za internacionalne učenike: Po semestru £6,150 – £8,200; Registracija £50; Depozit: £500 VB, £1000 EU, £2000 ostali
 • Broj učenika: Pre-prep/Prep/Junior 125; Senior School (uključujući A level) 425; A level     130; Bording učenici 200; Internacionalni bording učenici 80; UKUPNO   550
 • Nastavni programi: Dugoročni bording programi (više od 1 godine), kratkoročni bording programi (jedan semstar ili jedna godina), 2 godine GCSE, A level-i, IB program
 • Najbližia železnička stanica i udaljenost od škole: Železnička stanica Arminster – 1 milja od škole
 • Najbliži aerodrom i udaljenost od škole: Aerodrom Bristol  je udaljen 1h vožnje, dok je  Heathrow udaljen 1h30 minuta od škole.
 • Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, prijava 8400 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Šta je jedinstveno u ovoj  školi?

Škola ima za cilj da obezbedi stimulativnu i brižnu sredinu u kojoj se svi učenici razviju kao pojedinci i ostvaruju svoj potencijal u mnogim oblastima, što je više moguće. Škola i osoblje maksimalno ohrabruje svoje učenike da poštuju prava i uverenja drugih ljudi, da im izgradi želju da obezbede za sebe prilike da steknu društvene, akademske i lične kvalitete i veštine koje će im omogućiti da žive srećan i produktivan život, kako u okviru škole tako i kao deo lokalne, nacionalne i globalne zajednice. Škola je ponosna na svoj ugled institucije koja neguje prijateljske i bliske radne odnose između osoblja i učenika.

Uslovi upisa

Uslovi za upis za studente: Potrebni su ulazni testovi iz engleskog jezika i matematike, a uz to se obavezno prilaže i školski izveštaj iz matične škole.

Opis  EAL/EFL programa: Warminster škola ima odlične specijalizovane profesore za EFL program kako za grupne časove tako i za individualne.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira prilikom apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru,  kako za učenika, tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju