Srednja škola u Americi, na Floridi

Škola

 Windermere Preparatory School

Školu uspešno pohađa veliki broj internacionalnih učenika (iz 16 zemalja sveta), što je čini multietničkom sredinom i pravim mestom za postizanje odličnih akademskih rezultata. Ova srednja škola se nalazi u blizini Orlanda na Floridi i kampus škole se prostire na 19 hektara zemljišta. Učenici i profesori funkcionišu po pravilu i idealu škole: Veritas (znanje), Virtus (vrlina) i Unitas (jedinstvo). Učenici koji se ovde školuju stiču potrebna znanja za upis na željeni koledž i fakultet, a pored toga razvijaju jaku svest o društvenoj odgovornosti. Filozofija škole pruža obrazovno okruženje koje podstiče poštenje, poverenje, integritet, samodisciplinu, brigu za druge, zajedništvo i međusobno poštovanje.

Nastavni program je zahtevan i izazovan, a obavezni predmeti su osmišljeni kako bi pripremili učenike za International Baccalaureate Diploma program. Učenici mogu, pored obaveznih predmeta, izabrati dodatne predmete koji će im, pored zadovoljavanja njihovog interesovanja, dati prednost prilikom upisa na fakultet. Pored IB programa, škola nudi i pripremu za SAT i ACT testove potrebne za upis na univerzitete.

Osnovni cilj škole je da kod učenika izgradi svest globalnog građanina putem posvećivanja individualne pažnje svakome od njih, kao i visokih akademskih standarda. Škola takođe vaspita učenike da budu odgovorni i da doprinose svojoj školskoj zajednici. Fokusiranjem školskog programa na razvoj kritičkog razmišljanja i sposobnosti rešavanja kompleksnih problema, učenici su na pravi način pripremljeni da upišu univerzitete i koledže po svom izboru. Pored kvalitetne nastave, učenici imaju mogućnost učestvovanja u brojnim aktivnostima kao što su umetničke radionice, atletika i klubovi čiji je cilj razvoj učenika u celosti – i fizički i mentalno.

Kampus je raspoređen po kvartovima i svaki se sastoji od 3 zgrade. Niži razredi imaju svoje dve zgrade, osnovna i srednja škola imaju svaka svoj kvart. U okviru kampusa nalaze se vrhunski sportski objekti sa svlačionicama, školskom prodavnicom, kantinom, kancelarijama, restoranom, dve biblioteke, kompjuterskom laboratorijom za srednjoškolce, ateljeom, prostorijom za školski bend i hor, bazenom i teniskim terenima.

 

Profil

Lokacija škole: urbana sredina, varošica Windermare oko 15 km od Orlanda

Godina osnivanja: 2000.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici: 3-19 godina, internat: 14-19 godina

Broj učenika: 1380 (30% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: Orlando International Airport (MCO)

Nastavni programi: International Baccalaureate, High School program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2018/19. godinu: 59.500 $

Dodatni troškovi: obavezna godišnja registracija i depozit prijava 8.400 rsd, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Windermere škola je proglašena za najbolju privatnu srednju školu u Orlandu 2013. godine od strane Orlando Business Journal’s Readers Choice Awards. Ovo priznanje je potvrda izuzetno kvalitetnih programa koje škola nudi uz podršku i angažovanje školske zajednice i roditelja.

Windermere je jedina privatna škola u centralnoj Floridi koja nudi program International Baccalaureate Diploma, koji se smatra elitnim standardom visokoškolskih programa. Škola nudi i razne programe i aktivnosti kao što su Lego robotika i akrobatske veštine, kako bi učenici izrazili svoju ličnost i van akademskih krugova, razvili svoje sposobnosti, stekli više samopouzdanja, naučili da samostalno rešavaju probleme i bili spremni za velika dostignuća.

Uslovi upisa

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju, zatim dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (SLEP, TOEFL), da prilože dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome) i preporuke nastavnika iz dosadašnje škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najjadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print