Srednja škola u Americi, na Floridi

Windermere prep school-Florida

Škola

 Windermere Preparatory School

Školu uspešno pohađa veliki broj internacionalnih učenika (iz 16 zemalja sveta), što je čini multietničkom sredinom i pravim mestom za postizanje odličnih akademskih rezultata. Ova srednja škola se nalazi u blizini Orlanda na Floridi i kampus škole se prostite na 19 hektara zemljišta. Učenici i profesori funkcionišu po pravilu i idealu škole: Veritas (znanje), Virtus (vrlina) i Unitas (jedinstvo). Učenici koji se ovde školuju stiču potrebna znanja za upis na željeni koledž i fakultet, a pored toga postaju i društveno odgovorni. Filozofija škole pruža obrazovno okruženje koje podstiče poštenje, poverenje, integritet, samodisciplinu, brigu za druge, svest o zajednici i poštovanje slobodnog tržišta u globalnoj ekonomiji.

Nastavni program je zahtevan i izazovan, a obavezni predmeti su osmišljeni kako bi pripremili učenike za International Baccalaureate Diploma program. Učenici mogu, pored obaveznih predmeta, izabrati dodatne predmete koji će im, pored zadovoljavanja njihovog interesovanja, dati prednost prilikom upisa na fakultet. Pored IB programa, škola nudi i pripremu za SAT i ACT testove potrebne za upis na univerzitete.

Osnovni cilj škole je da kod učenika izgradi svest globalnog građanina putem individualne pažnje i visokih akademskih standarda. Škola takođe uči učenike da budu odgovorni i da doprinose školskoj zajednici. Putem iskusnih akademskih programa, učenici su na pravi način pripremljeni da upišu univerzitete i koledže po svom izboru. Učenici pored kvalitetne nastave imaju mogućnost učestvovanja u brojnim aktivnostima kao što su umetnost, atletika i klubovi čiji je cilj razvoj učenika u celosti – i fizički i mentalno.

Kampus je raspoređen po kvartovima i svaki se sastoji od 3 zgrade. Niži razredi imaju svoje dve zgrade, osnovna i srednja škola imaju svaka svoj kvart. U okviru kampusa nalaze se vrhunski sportski objekti sa svlačionicama, školskom prodavnicom, kantinom, kancelarijama, restoranom, dve biblioteke, kompjuterskom laboratorijom za srednjoškolce, ateljeom, prostorijom za školski bend i hor, bazenom i teniskim terenima.

Profil

  • Lokacija škole: urbana sredina, varošica Windermare oko 15 km od Orlanda
  • Godina osnivanja: 2000.
  • Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)
  • Starosna struktura: Svi učenici: 3-19 godina, Internat: 14-19 godina
  • Broj učenika: Oko 1200 učenika, 73 internatska učenika
  • Najbliži aerodrom: Orlando International Airport (MCO)
  • Nastavni programi: International Baccalaureate, High School program
  • Cena za internacionalne učenike za školsku 2016/17. godinu: $ 54.000
  • Dodatni troškovi: obavezna godišnja registracija ($ 6.000) i depozit ($ 3.000), prijava 8.400 rsd, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

Windermere je proglašena za najbolju privatnu srednju školu u Orlandu 2013. godine od strane Orlando Business Journal’s Readers Choice Awards. Ovo priznanje je potvrda izuzetno kvalitetnih programa koje škola nudi uz podršku i angažovanje školske zajednice i roditelja.

Windermere je jedina privatna škola u centralnoj Floridi koja nudi program International Baccalaureate Diploma, koji se smatra elitnim standardom visokoškolskih programa. Škola nudi i razne programe i aktivnosti kao što su Lego robotika i akrobatske veštine, kako bi učenici izrazili svoju ličnost i van akademskih krugova, razvili svoje sposobnosti, stekli više samopouzdanja, naučili da samostalno rešavaju probleme, bili spremni na velika dostignuća i kritičko mišljenje.

Uslovi upisa

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Naravno, preporuka je da se prijava pošalje što ranije kako bi se osiguralo mesto.

Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da učenici imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (SLEP, TOEFL), da prilože dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome) i preporuke nastavnika iz dosadašnje škole.

Nastavak srednje škole u Americi je veliko iskustvo i učenici treba da budu dobro pripremljeni.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja.

Egida obezbeđuje svu neophodnu dokumentaciju i asistira kod apliciranja, prevoda dokumenata, vodi Vas kroz viznu proceduru, kako za učenika tako i za roditelje posetioce.

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju