Srednja škola u Americi, na Floridi

Škola

 Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School je privatna internatska škola osnovana 2000. godine na Floridi. Iako škola nema dugu tradiciju, za skoro dve decenije rada više puta je proglašena za najbolju privatnu školu u ovoj državi. Sa ponosom ističe uspešna partnerstva sa čuvenim MIT Massachusets Institue of Technology i The Julliard School, prestižnom školom za izvođačke umetnosti.  Filozofija škole pruža obrazovnu zajednicu koja decu postiče na poverenje, poštenje, integritet, samodisciplinu, brigu za druge, zajedništvo i međusobno poštovanje. Uspešno je pohađa veliki broj internacionalnih učenika koji potiču iz preko 16 zemalja sveta, što školsku sredinu čini multietničkom I pravim mestom za postizanje akademskih rezultata.

Ova srednja škola nalazi se u malom mestu Vindermer koji je udaljen svega pola sata od Orlanda. Kampus škole se prostire na 19 hektara zemljišta kod jezera Cypress i raspoređen je po kvartovima od kojih se svaki sastoji od 3 zgrade (niži razredi, osnovna i srednja škola). U okviru kampusa postoje najsavremeniji sportski objekti, školska prodavnica, svlačionice, atletske staze i sala za gimnastiku. Pored toga kampus raspolaže učionicama, spavaonicama i kantinom u kojoj se služe obroci. Deca imaju pristup MAC kompjuterskoj laboratoriji, bilbioteci, kao i višestrukim umetničkim, prostorijom za muzičke bendove, hor, višenamenska soba za družemnje, bilijar, bazen i teniski terene. U procesu je izgradnje i najsavremenijeg centra za vizuelne i izvođačke umetnosti.

Nastavni program je zahtevan i izazovan, a obavezni predmeti su osmišljeni kako bi pripremili učenike za International Baccalaureate Diploma program. Učenici mogu, pored obaveznih predmeta, izabrati dodatne predmete koji će im, pored zadovoljavanja njihovog interesovanja, dati prednost prilikom upisa na fakultet. Pored IB programa, škola nudi i pripremu za SAT i ACT testove potrebne za upis na univerzitete. Osnovni cilj škole je da kod učenika izgradi svest globalnog građanina putem posvećivanja individualne pažnje svakome od njih, kao i visokih akademskih standarda. Škola takođe vaspita učenike da budu odgovorni i da doprinose svojoj školskoj zajednici. Fokusiranjem školskog programa na razvoj kritičkog razmišljanja i sposobnosti rešavanja kompleksnih problema, učenici su na pravi način pripremljeni da upišu univerzitete i koledže po svom izboru. Pored kvalitetne nastave, učenici imaju mogućnost učestvovanja u brojnim aktivnostima kao što su umetničke radionice, atletika i klubovi čiji je cilj razvoj učenika u celosti – i fizički i mentalno.

Profil

Lokacija škole: varošica Vindermer (Windermere, 15 km od Orlanda), Florida

Godina osnivanja: 2000.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici: 3-19 godina, internat: 14-19 godina

Broj učenika: 1380 (30% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: Orlando International Airport (MCO)

Nastavni programi: International Baccalaureate, High School program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu: 61.750 $

Dodatni troškovi: obavezna godišnja registracija i depozit prijava 8.400 rsd (ili 70 €), dodatni troškovi 6000 $, osiguranje, dodatni časovi (engleskog, muzike, jahanja…), troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Proglašena za najbolju privatnu srednju školu u Orlandu 2013;
  • Jedina škola na Floridi koja nudi IB program;
  • Saradnja sa The Julliard School i MIT Massachusets Insitutute of Technology;
  • Odličan akademski i sportski program.

Uslovi upisa

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju, zatim dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (SLEP, TOEFL), da prilože dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome) i preporuke nastavnika iz dosadašnje škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Galerija

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print