Zašto se odlučiti za školovanje u inostranstvu

Školovanje u inostranstvu je iskustvo koje će vam zasigurno u potpunosti promeniti život, bilo da se odlučite da pohađate srednju školu, studirate ili upišete kurs jezika u nekoj od škola jezika širom sveta.
Prednosti jednog ovakvog iskustva su višestruke, od toga da ćete steći internacionalne prijatelje, povećati mogućnost da nakon završetka školovanja nađete bolji posao, do toga da će školovanje u inostranstvu uticati na to da se izgradite i “ojačate” kao osoba.

Od svih investicija za koje u toku života možete da se odlučite, ulaganje u sebe i svoje obrazovanje jedina je za koju možete biti u potpunosti sigurni da ste učinili pravu stvar.

Učenjem stranog jezika u okruženju u kome je on maternji, steći ćete uvid u to kako ga izvorni govornici koriste u svakodnevnim situacijama. Osim toga, bićete u prilici da čujete autentični izgovor, što će sigurno uticati na to da poboljšate i svoj akcenat i ispravite greške koje kao neko ko uči strani jezik sigurno pravite. Samim tim, steći ćete samopouzdanje preko potrebno da ga koristite u svim mogućim situacijama kada ste u prilici da razgovarate sa strancima, bez bojazni da ćete napraviti grešku.

Ukoliko planirate nastavak školovanja na nekom od univerziteta u Velikoj Britaniji, Americi, Italiji ili nekoj drugoj državi, prethodno školovanje u inostranstvu, bilo da je reč o završenoj srednjoj školi ili pohađanju kurseva jezika u inostranstvu, biće vam velika prednost. Ne samo da će odeljenje za prijem na fakultetu prepoznati koliko ste bili posvećeni radu na svom obrazovanju time što ste već imali internacionalno iskustvo, već će vas posmatrati i kao osobu koja nema problem sa prilagođavanjem novoj sredini i koja je sposobna da studira u zemlji u kojoj se ne govori njen maternji jezik. Pored dobrih rezultata u toku školovanja, vaše sobine koje se izuzetno cene su da ste kao kandidat neko ko je vredan, posvećen, prilagodljiv novoj sredini i kulturi i spreman na jedno ovakvo iskustvo. Sve ovo će najbolje ilustrovati vaša prethodna angažovanja, bilo u vidu pohađanja srednje škole, odlaska na kulturnu razmenu u inostranstvu ili nekog od kurseva jezika u državi u kojoj želite da upišete fakultet.

University-of-St-Andrews-_graduation-2012

Za one koji su već završili fakultet, pronalazak prvog posla može biti izuzetno stresno iskustvo, s obzirom na veliki broj mladih ljudi na tržištu rada. Studije u inostranstvu, kao i to što ste usavršavali svoje znanje nekog stranog jezika u inostranstvu, veoma su značajna prednost koja vas može izdvojiti u odnosu na ostale kandidate. Ne samo da time pokazujete da ste stekli znanja i veštine koja možda nije ni moguće steći na fakultetu u vašoj zemlji ili učenjem jezika u nekoj od lokalnih škola jezika, već ste pokazali da ste sposobni da funkcionišete u internacionalnom okruženju, što je izuzetno važno za sve internacionalne kompanije. Samim tim što ste se školovali van svoje zemlje, upoznali ste se i sa drugim kulturama, kroz kontakt sa drugim internacionalnim studentima, ali i kroz boravak u zemlji studija ili pohađanja kursa jezika.

Ukoliko se dvoumite oko toga gde je najbolje da učite strani jezik koji želite, više informacija možete saznati klikom na: kursevi jezika u inostranstvu za odrasle i kursevi jezika u inostranstvu za decu.

Više informacija o školovanju u inostranstvu saznajte klikom na: srednje škole i fakulteti u inostranstvu.

 

Share