Zimski biznis program u Minhenu

Škola

EU Business Winter School

06.01-19.01.2019.

Ovaj program u organizaciji EU Business School je posebno osmišljena za trenutne studente, studente koji su nedavno diplomirali, ali i za đake starije od 18 godina koji su zainteresovani za biznis i razmišljaju da upišu biznis fakultet, kao i za one koji žele da osnuju svoju kompaniju.

Akademski sadržaj je preuzet i prilagođen sa EU Business School MBA programa, omogućujući polaznicima da se pripreme za svoje buduće profesionalne karijere. Nastava se održava na engleskom jeziku, a časove drže visokokvalifikovani profesori i biznis lideri, koji predaju na najbolje rangiranim MBA programima na EU Business School. Pohađajući ovaj program, polaznici će unaprediti svoje znanje iz oblasti biznisa i veštine neophodne za dalji napredak u karijeri. Takođe će imati i priliku da upoznaju mlade preduzetnike iz celog sveta dok uživaju u zimskoj idili Minhena, nemačkoj prestonici biznisa i evropske ekonomije.

EU Business School predstavlja jednu od vrhunskih svetskih privatnih poslovnih škola. Osnovana 1973. godine, razvila je sistem poslovne edukacije koji pruža nastavu visokog kvaliteta, konkurentno okruženje i mrežu svojih kampusa širom sveta. Zahvaljujući kombinaciji kvalitetnih predavanja i poseta kompanijama, inspirativnim gostujućim predavačima i studijskim putovanjima, pragmatičan pristup u učenju približava poslovanje studentima omogućavajući studentima da steknu znanja i veštine neophodne u poslovnom svetu 21. veka.

Destinacija

Nastava se održava na fakultetu EU Business School u Minhenu. Fakultet se nalazi na odličnoj lokaciji, u kvartu Theresienhöhe, između mesta gde se odžava Oktoberfest i jednog od najpoznatijih parkova – Bavaria Park.

Program

Program podrazumeva 20 sati nastave biznisa nedeljno i obuhvata i predavanja (kurseve), radionice i posete jednom nedeljno posete kompanijama. Nastava se održava od ponedeljka do petka od 10h do 13h. U okviru programa polaznici će imati I priliku da se upoznaju i sa osnovama nemačkog jezika. Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po sat i po, tako da polaznik ima tri sata  nastave nedeljno početnog kursa nemačkog jezika.

U okviru programa, polaznici će pored osnova nemačkog jezika pohađati i sledeće kurseve:

Javni  nastup – Ovaj kurs usmene komunikacije naglašava organizovanje misli, prilagođavanje poruka određenoj publici i efektivno korišćenje jezika. Studenti istražuju i vrednuju stilove komunikacije i uče kako da verbalno i neverbalno prenose efektne poruke i ulivaju poverenje. Druge teme uključuju aktivno slušanje, snalaženje u sesijama sa pitanjima i odgovorima, govore i pisanje govora.

Preduzetništvo i start-up – Ovaj kurs pomaže polaznicima da nauče poslovne i marketinške principe neophodne za pokretanje biznisa i upravljanje poslovanjem. Budi im svest o mogućnostima za vlasnike malih biznisa i razvija veštine planiranja potrebne za otvaranje malog biznisa. Polaznici stiču znanja potrebna za istraživanje, planiranje, operacije i propise koji utiču na mala preduzeća.

Rukovođenje biznisom u Nemačkoj i u Evropi – Učestvujući na ovom kursu, polaznici se upoznaju sa nemačkim i drugim evropskim kulturama. Takođe uče o evropskim poslovnim politikama i praksama i razvijaju kompetencije potrebne za poslovanje u Evropi.

Sportske, društvene i kulturne aktivnosti – Za polaznike je organizovana jedna aktivnost nedeljno, u poslepodnevnim časovima. Danima kada nisu organizovane posete kompanijama, polaznici imaju slobodno vreme za obilazak grada i druženje.

Uslovi za pohađanje programa

Minimalni uzrast: 17 godina

Nivo engleskog jezika: minimum: TOEFL 80/213; IELTS 6.0; CAE – C; PTE 57

Termin: 06.01-19.01.2019.

Cena programa: 1.700 € + 5.400 rsd za prijave do 31.10.2018,  1.900 € + 5.400 rsd za kasnije prijave

Program obuhvata:

 • Nastavu i nastavni material,
 • jednu posetu kompaniji nedeljno,
 • proslavu dobrodošlice i proslavu po završetku programa,
 • organizovan obilazak grada,
 • jednu društvenu aktivnost nedeljno (npr. Escape room),
 • medicinsko osiguranje,
 • paket dobrodošlice,
 • sertifikat po završetku kursa,
 • 24 časovnu podršku programskog koordinatora,
 • nastavu nemačkog jezika za početni nivo.

Program ne obuhvata:

 • putne troškove u dolasku i odlasku (avio karta…),
 • aerodromske transfere,
 • smeštaj* i ishranu,
 • dodatne sportske i društvene aktivnosti (npr. ski putovanj za iskusne skijaše ili odlazak do zamka Neuschwanstein).

*EU Business School pruža podršku polaznicima pri pronalasku odgovarajućeg smeštaja.

Video

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju Print