Zimski kurs nemačkog jezika u Berlinu

berlin-winter-egida-kurs-nemackog1

Škola

GLS Winter College

Uzrast polaznika 15-19 godina

GLS je organizacija koja ima svoje kampove za mlade širom Nemačke. Zimska škola nemačkog jezika u Berlinu organizuje se u GLS kampusu koji je smešten u modernom delu grada Prenzlauer Berg.

Berlin College kampus pokriva prostor od 16000 m2 i okružen je zelenilom.  Raspolaže sa 55 opremljenih učionica, knjižarom, kafeterijom, restoranom u kojem se služe obroci, smeštajnim objektima, prostranim parkom i pokriven je WiFi internetom.

Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu programa uključene su dve aktivnosti dnevno, a one se odvijaju u internacionalnim grupama (obilasci Berlina, sportske aktivnosti i mnoge druge). Pored toga, cena obuhvata i jednu celodnevnu ekskurziju nedeljno, a ekskrurzija podrazumeva različita mesta van samog Berlina.

Destinacija

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije posle Londona. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države.

Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida,Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugi. Pored istorijskih i kulturnih tekovina za one koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako trebaju posetiti Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada.

Kursevi

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se do 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređeni na 4 časa dnevno po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca na svim nivoima znanja (od totalnih početnika do naprednog nivoa).

Smeštaj

Berlin College smeštaj je organizovan na različitim lokacijama u Berlinu, a škola u ponudi za mlade ima 2 tipa smeštaja.

Smeštaj u GLS kampusu podrazumeva da ste smešteni na istom mestu gde se odvija sama nastava, a u 3-5 krevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom.

Porodični smeštaj podrazumeva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu kod porodice domaćina, dok su preostale prostorije zajedničke (kuhinja, kupatilo, dnevna soba).

U cenu je uključen polupansion, a doplata za ručak u GLS kampusu iznosi €56/nedeljno.

Utisci

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus Pošalji prijatelju